Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2021, 10:35
Čas čítania 0:43
Kamila Šebestová

Peter Sagan nebude štartovať na olympijských hrách v Tokiu, Slovensko bude reprezentovať jeho starší brat

ŠPORT OLYMPIJSKÉ HRY PETER SAGAN
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Okrem Juraja Sagana bude Slovensko reprezentovať Lukáš Kubiš.

Peter Sagan sa tento rok na olympijských hrách nezúčastní. Slovensko bude reprezentovať jeho starší brat Juraj Sagan a cyklista Lukáš Kubiš. 

V Tokiu nebude pretekať zo zdravotných dôvodov. O zmenu nominácie podľa televízie Markíza oficiálne požiadal Slovenský zväz cyklistiky. 

Petrovi Saganovi totiž život znepríjemnilo zranenie kolena. Podľa portálu Olympic infekcia nezasiahla kolenný kĺb, nakoniec však musel podstúpiť operáciu. Práve tá mu znemožňuje účasť na olympiáde. 

Vo svojom statuse Peter Sagan vysvetlil, ako sa zranil v 3. etape Tour de France. „V 3. etape som si udrel koleno o prevodník, ktorý sa mi zarezal do kože nad jabĺčkom a zanechal hlbokú ranu. Tú sme vyčistili, ako to bolo najviac možné, aby sme zabránili infekcii pre nečistoty z oleja na reťazi. Po zopár dňoch sa však vytvoril zápal v synoviálnej burze na vrchu jabĺčka a nanešťastie antibiotiká nezabránili infekcii,“ písal majster sveta. Dodal, že jedinou možnosťou bolo skončiť na Tour de France a ísť na operáciu. 

Trojnásobný majster sveta teda tento rok Slovensko pod horou Fudži reprezentovať nebude. Tohtoročné olympijské hry sa mali konať už minulý rok, vzhľadom na pandémiu sa presunuli na toto leto. Cyklisti budú Slovensko reprezentovať 24. júla. 

Odporúčané
Francúzsko zavádza povinné očkovanie v zdravotníckych zariadeniach, pritvrdzuje v boji proti pandémii Francúzsko zavádza povinné očkovanie v zdravotníckych zariadeniach, pritvrdzuje v boji proti pandémii 13. júla 2021, 9:42
Domov
Zdieľať
Diskusia