Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2016, 14:13
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

iPhone 7 prešiel cez neľútostný test fyzickej odolnosti. Nevyhol sa ohýbaniu a ani ostrej čepeli noža

TECH
Uložiť Uložené

Čo všetko iOS novinka vydrží?

S blížiacim sa dátumom, kedy na pulty našich obchodov dorazia dva len nedávno predstavené iPhony si mnohí z nás čoraz častejšie kladú otázku, aké fyzické zaobchádzanie sedmičky vôbec zvládnu. Tohtoročná ponuka bude pozostávať z dvoch nových farebných prevedení a každá z nich disponuje rozdielnou povrchovou úpravou, kde už nejde iba o vizuálny rozdiel, ale aj rozdielnu náchylnosť na škrabance. Sám výrobca priznal, že ich lesklá "Jet Black" verzia môže na rozdiel od čiernej verzie s matným povrchom doslova priťahovať, a preto odporučil každému záujemcovi zakúpiť si i poriadne puzdro. Aby sme však nezostali iba pri odporúčaniach či špekuláciách, internet začínajú zaplavovať prvé video testy fyzickej odolnosti iPhone 7, vďaka ktorým získame odpovede asi na všetky podstatné otázky.

Za jedným testom stojí aj YouTuber JerryRigEverything, kde 4.7-palcový model v čiernej matnej farbe vôbec, ale vôbec nešetril. Novinku vystavil škriabaniu displeja, ohýbaniu konštrukcie a nezabudol ani na ochranu Home buttonu či objektívu hlavného fotoaparátu na zadnej strane zariadenia. A ako to teda celé dopadlo? Iónmi zosilnené ochranné sklo zobrazovacieho panelu zvládlo 2, 3, 4 a tiež 5 stupeň takzvanej Mohsovej škály tvrdosti. V porovnaní s horiacim Galaxy Note7 a jeho Gorilla Glass 5 je na tom iPhone 7 predsa len trošku lepšie. Android smartfón z dielne spoločnosti Samsung mal viditeľné mikro škrabance už pri treťom stupni. Ochranné sklíčko Home buttonu pod displejom a sklíčko zadného foťáku interakcia s ostrou čepeľou vysúvacieho noža fyzicky nepoškodila. Ani jedno však nie je vyrobené z tvrdého zafíru. Ich odolnosť možno prirovnať k odolnosti skla z prednej strany hliníkovej konštrukcie, pretože škrabance bolo aj v tomto prípade vidieť až pri šiestom stupni tvrdosti.

Viac vizuálnych detailov vrátane vystavovania ochranného skla malému ohňu zo zapaľovača či ohýbania unibody tela, ktoré je mimochodom z rovnakej zliatiny (séria 7000) hliníka ako iPhone 6s, nájdeš na videu nižšie.

Späť
Zdieľať
Diskusia