Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením. Objednaj si jedlo
Domov

Gastro

Najchutnejšie a najlepšie vyzerajúce recepty, foodtips, foodporn, tipy na jedlo a reštaurácie po Slovensku a v okolí. Dobrú chuť.

Prevádzky Testy Recepty Ľudia
Storky
Zelená horúčka pokračuje. V centre Bratislavy otvorili nový matcha spot
Zdeněk Pohlreich mieri na YouTube. Prichádza s vlastnou kuchárskou šou
Známe bratislavské bistro otvára novú prevádzku. Oli’s prinesie kúsok Talianska
Boli sme na otvorení novej pekárne vo Vydrici. Kruh si pripravil špeciálne chuťo...
Bratislavská pekáreň Kruh otvára novú prevádzku. Nachádza sa v lukratívnej časti
Smash burger v centre Bratislavy len za 4,99 €. Nová burgráreň prekvapila cenami
Pepsi mení pravidlá hry vo svete nápojov. Do predaja mieri prebiotická kola
Okolie Nív sa mení na kaviarenskú veľmoc. V Zwirne otvorili nový prírastok
Brunch s výhľadom na Dunaj a live DJ setom. Konn prišiel s novým letným koncepto...
V lete nezabúdaj na túto dôležitú vec. Okrem tekutín tvoje telo potrebuje aj iné...
Sponzorovaný obsah
Kinder predstavil novú chrumkavú tyčinku. Kombinuje mliečnu čokoládu so sušienka...
Sponzorovaný obsah
Slovenská značka Nehera navrhla uniformy pre luxusnú bratislavskú reštauráciu
V tomto 4* hoteli na Liptove zažiješ dokonalú romantiku. Cena za noc ťa príjemne...
Mediálna spolupráca
Značka Karloff predstavila novinku. Na trh prichádza Herberry Gin vyrobený z 22 ...
Sponzorovaný obsah
TikTok ovládol Lidl: Tieto virálne produkty si môžeš kúpiť už od pondelka
Sponzorovaný obsah
Bistro Fach prichádza s unikátnym konceptom. Večeru môžeš sharovať s priateľmi
Do Bratislavy prichádza franšíza z Čiech: Boli sme na otvorení The Miners
V Lidli je dubajský týždeň. Kúpiš tam dubajskú čokoládu, likér či nátierku
Sponzorovaný obsah
Boli sme v reštaurácii Heydučka zo šou Na nože. Takto obstála v našom teste
Na Sundecku otvorili reštauráciu Waves: Novinka na Dunaji spája tradičnú kuchyňu...
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Wolt a Bistro majú novú konkurenciu. Vyskúšali sme Foodpandu, ktorá má prvý „dark-store“ a sľubuje doručenie do 10 minút
refresher+
Odporúčané
Wolt a Bistro majú novú konkurenciu. Vyskúšali sme Foodpandu, ktorá má prvý „dark-store“ a sľubuje doručenie do 10 minút
11. 11. 2021 9:30
Čo myslíš, doručili nám jedlo do 15 minút, ako nám sľubovala apka? A oplatí sa ju vôbec stiahnuť?
 KVÍZ: Trápi ťa hlad? Odpovedz na otázky a my ti povieme, čo si môžeš dať
Sponzorovaný obsah
KVÍZ: Trápi ťa hlad? Odpovedz na otázky a my ti povieme, čo si môžeš dať
9. 11. 2021 11:30
Nevieš sa rozhodnúť medzi pizzou a hamburgerom? My ti s tým pomôžeme.
Zvládol by si sa stať vegetariánom aspoň na jeden deň? Slovenské vegánky ti poradia, ako na to
PR správa
Zvládol by si sa stať vegetariánom aspoň na jeden deň? Slovenské vegánky ti poradia, ako na to
8. 11. 2021 15:30
Rozmýšľaš nad stravou bez mäsa? S týmito radami bude prechod na ňu jednoduchší.
Chrumkavé larvičky sú ako čipsy, len neporovnateľne zdravšie, hovorí majiteľ prvého slovenského e-shopu s jedlým hmyzom (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Chrumkavé larvičky sú ako čipsy, len neporovnateľne zdravšie, hovorí majiteľ prvého slovenského e-shopu s jedlým hmyzom (Rozhovor)
5. 11. 2021 14:30
„V roku 2027 by mala byť hodnota trhu s jedlým hmyzom na úrovni 4,7 – 5 miliárd dolárov. Ja osobne si však myslím, že ten rast bude rýchlejší,“ povedal pre Refresher Marek Vízy.
6 podnikov v Žiline, ktoré stoja za to
Odporúčané
6 podnikov v Žiline, ktoré stoja za to
5. 11. 2021 9:30
Čoje Bratislava sa spolu s Denisou vybral do Žiliny, aby ochutnali to najlepšie, čo toto stredoslovenské mesto ponúka.
Potrpíš si na kvalitné jedlo s dôrazom na lokálnosť a gastrokoncept, ktorý ťa vždy prekvapí? Vyskúšaj bratislavský Fach
Sponzorovaný obsah
Potrpíš si na kvalitné jedlo s dôrazom na lokálnosť a gastrokoncept, ktorý ťa vždy prekvapí? Vyskúšaj bratislavský Fach
4. 11. 2021 10:30
Miesto, kde si každý príde na svoje. Obľubujú ho gastronadšenci, zarytí vegáni, milovníci kávy aj tí, ktorí preferujú zdravý životný štýl.
Nezaočkovaní sa nám smejú do očí, hovorí majiteľ penziónu v čiernom okrese. Hotely aj reštaurácie museli zavrieť
refresher+
Odporúčané
Nezaočkovaní sa nám smejú do očí, hovorí majiteľ penziónu v čiernom okrese. Hotely aj reštaurácie museli zavrieť
3. 11. 2021 16:30
Mnohé okresy na Slovensku čelia takmer úplnému lockdownu. Ubytovacie a stravovacie zariadenia sú závislé od výdajných okienok, mnohé z nich dočasne zatvárajú.
Samo Trnka: Keď sa nenavečeriaš, nič sa ti nestane, hlad je pre teba, naopak, prospešný
Samo Trnka: Keď sa nenavečeriaš, nič sa ti nestane, hlad je pre teba, naopak, prospešný
3. 11. 2021 10:13
Hosťom najnovšieho Podgastu je herec a komik Samo Trnka, ktorý neporozprával iba o tom, čo rád je, ale aj o tom, ako sa mu podarilo zmeniť životný štýl, dostať sa do formy a preložiť o tom zaujímavú knihu.
VIDEO: Barbora v úlohe Wolt kuriérky. Aké sú jej skúsenosti z doručovania po Bratislave?
Sponzorovaný obsah
VIDEO: Barbora v úlohe Wolt kuriérky. Aké sú jej skúsenosti z doručovania po Bratislave?
1. 11. 2021 18:30
Naša moderátorka Barbora zasadla za volant elektrického Mini, aby zistila, aké je to stať sa kuriérom Woltu.
Majiteľ reštaurácie Chez Balzac: Po šiestej by vás do reštaurácie nemali pustiť bez saka, konečne by tu bola úroveň (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Majiteľ reštaurácie Chez Balzac: Po šiestej by vás do reštaurácie nemali pustiť bez saka, konečne by tu bola úroveň (Rozhovor)
28. 10. 2021 9:30
„Rokovania so skupinou Michelin už prebiehajú. Predpokladám, že na Slovensko prídu do dvoch-troch rokov. Nemali by prísť len ku mne, ale aj do Tatier, Košíc či Žiliny,“ hovorí pre Refresher Ľubomír Jančok.
Daniel Karas: Kimči je také super, že sa z neho oplatí pos*ať
Daniel Karas: Kimči je také super, že sa z neho oplatí pos*ať
27. 10. 2021 17:17
Hosťom najnovšieho Podgastu je Daniel Karas, autor a majiteľ značky Rodkva Ferments, ktorá predáva a popularizuje fermentované produkty.
VIDEO: Koľko zarobíš, kedy sa ti oplatí robiť a či ochutnal niekedy klientovu objednávku, nám prezradil v rozhovore kuriér Woltu
Sponzorovaný obsah
VIDEO: Koľko zarobíš, kedy sa ti oplatí robiť a či ochutnal niekedy klientovu objednávku, nám prezradil v rozhovore kuriér Woltu
26. 10. 2021 18:30
Aké je to pracovať pre Wolt? V našom novom videu sme sa kuriéra spýtali na všetko, čo by ťa mohlo zaujímať.
Industriálny priestor, premyslené jedlo a lákavé drinky. V novom gastro koncepte Werk nebudeš vedieť, čo skôr ochutnať
Sponzorovaný obsah
Industriálny priestor, premyslené jedlo a lákavé drinky. V novom gastro koncepte Werk nebudeš vedieť, čo skôr ochutnať
22. 10. 2021 17:30
Je to miesto, na ktorom si pochutnáš na poriadnych raňajkách s priateľmi alebo si dáš skvelý pracovný obed s kolegami.
Známy predajca kávy si musel zmeniť logo, pretože to predošlé bolo rasistické
Známy predajca kávy si musel zmeniť logo, pretože to predošlé bolo rasistické
22. 10. 2021 12:13
Kritici tvrdili, že logo reprezentuje kolonializmus a utláčanie a podporuje rasistické stereotypy.
KVÍZ: Vieš, čo sa s jedlom robí, ak sa fermentuje, pošíruje alebo blanšíruje?
Sponzorovaný obsah
KVÍZ: Vieš, čo sa s jedlom robí, ak sa fermentuje, pošíruje alebo blanšíruje?
22. 10. 2021 11:30
Odpovedz na kvízové otázky a ukáž, ako dobre poznáš gastroslovník.
Reportáž z jesennej Istrie: hľadali sme hľuzovky, jedli v michelinskej reštaurácii a ochutnávali najlepší olivový olej na svete
Mediálna spolupráca
Reportáž z jesennej Istrie: hľadali sme hľuzovky, jedli v michelinskej reštaurácii a ochutnávali najlepší olivový olej na svete
22. 10. 2021 9:30
Keď prídeš na Istriu v chladnejších mesiacoch, zistíš, že more je vlastne len príjemnou kulisou. Tie najväčšie klenoty polostrova ležia totiž v jeho vnútrozemí. A reč nie je len o hľuzovkách.
Čoje vyberá: Toto sú gastropodniky v Žiline, ktoré stoja za to a jedlo ti doručia aj domov
Sponzorovaný obsah
Čoje vyberá: Toto sú gastropodniky v Žiline, ktoré stoja za to a jedlo ti doručia aj domov
21. 10. 2021 10:30
Vďaka Woltu si vychutnáš perfektné jedlo aj v časoch, keď budú zavreté interiéry.
Dorota Hríbiková: Jedlá a chute v Nome sú nastavené tak, aby si nechápal, čo sa deje
Dorota Hríbiková: Jedlá a chute v Nome sú nastavené tak, aby si nechápal, čo sa deje
20. 10. 2021 16:30
Ako človek odíde z najlepšej reštaurácie na svete, aby sa vrátil pomáhať s rodinným penziónom v Telgárte? Aj o tomto je najnovší Podgast so zaujímavou hostkou.
Zelená horúčka pokračuje. V centre Bratislavy otvorili nový matcha spot, ponúkajú aj cloudy verzie
Zelená horúčka pokračuje. V centre Bratislavy otvorili nový matcha spot, ponúkajú aj cloudy verzie
13. 9. 2025 9:00
MATCHA CLOUD ponúka prémiovú matchu v klasickej aj trendovej „cloudy“ podobe.
Do Česka prichádza ďalší americký fastfoodový reťazec. Jeho investorom je Drake
Do Česka prichádza ďalší americký fastfoodový reťazec. Jeho investorom je Drake
12. 9. 2025 17:24
Zatiaľ čo už viac ako rok Česi čakajú na otvorenie Five Guys v pražskom obchodnom dome Máj, ktoré sa neustále posúva, prišla správa, že do Česka sa chystá ďalší americký fastfood.
Test OG sladkostí z bufetu: Ktoré dnes chutia horšie ako kedysi a ktorých čaro sme objavili až v dospelosti?
refresher+
Odporúčané
Test OG sladkostí z bufetu: Ktoré dnes chutia horšie ako kedysi a ktorých čaro sme objavili až v dospelosti?
pred 4 dňami
V novom teste sme si zaspomínali na typické snacky a sladkosti zo školských bufetov. Ktoré nás sklamali a ktoré naopak prekvapili?
„Gastronómia je veľmi pekný a dôležitý odbor,“ hovorí majiteľ bistra Otto! Chcel vytvoriť podnik, ktorý mu tu chýbal
refresher+
Odporúčané
„Gastronómia je veľmi pekný a dôležitý odbor,“ hovorí majiteľ bistra Otto! Chcel vytvoriť podnik, ktorý mu tu chýbal
včera o 11:00
Jasnú predstavu o prevádzke, ktorá je dnes už ikonou bratislavského gastra, mali majitelia už od úplného začiatku.
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
6. 3. 2024 17:18
Milovníci japonskej kuchyne si rozhodne prídu na svoje.
Okolie Nív sa mení na kaviarenskú veľmoc. V Zwirne otvorili ďalší cool podnik – Čierny Peter
Okolie Nív sa mení na kaviarenskú veľmoc. V Zwirne otvorili ďalší cool podnik – Čierny Peter
18. 7. 2025 10:58
Bratislavské Nivy zažívajú kávový boom. Najnovším prírastkom do kaviarenského sveta je Čierny Peter
V tomto 4* hoteli na Liptove zažiješ dokonalú romantiku. Cena za noc ťa príjemne prekvapí
Mediálna spolupráca
V tomto 4* hoteli na Liptove zažiješ dokonalú romantiku. Cena za noc ťa príjemne prekvapí
22. 5. 2025 11:00
Pobyt je ideálny pre páry, skupiny kamošov či rodinu s deťmi.
Stane sa Nová tržnica ďalším gastro spotom Bratislavy? Prvé prevádzky lákajú na vegánske klobásy či kórejský street food
Odporúčané
Stane sa Nová tržnica ďalším gastro spotom Bratislavy? Prvé prevádzky lákajú na vegánske klobásy či kórejský street food
24. 8. 2025 11:00
Nová tržnica v Bratislave sa po dlhšom období ticha prebúdza k životu.
Hneď 2 slovenské jedlá ovládli rebríček najlepších snackov. Na prvom mieste skončila pochúťka, ktorou pohrdne málokto
Hneď 2 slovenské jedlá ovládli rebríček najlepších snackov. Na prvom mieste skončila pochúťka, ktorou pohrdne málokto
25. 10. 2023 17:02
Slovenské pochutiny sa umiestnili na špici rebríčka najlepších stredoeurópskych snackov.
Na vianočných trhoch v Bratislave cez víkend zvýšili ceny aj o 20 %. Mesto pritom tvrdí, že nájom je nižší ako pred 6 rokmi
refresher+
Odporúčané
Na vianočných trhoch v Bratislave cez víkend zvýšili ceny aj o 20 %. Mesto pritom tvrdí, že nájom je nižší ako pred 6 rokmi
25. 11. 2024 19:30
Zisťovali sme, prečo niektoré produkty v stánkoch na hlavných vianočných trhoch zo dňa na deň zdraželi. Pýtali sme sa stánkarov a oslovili sme aj BKIS, ktoré trhy organizuje.
Kde sa najesť v Banskobystrickom kraji? Reštaurácia, kde chutilo aj prezidentke či zážitková kuchyňa so švajčiarskymi skúsenosťami
Kde sa najesť v Banskobystrickom kraji? Reštaurácia, kde chutilo aj prezidentke či zážitková kuchyňa so švajčiarskymi skúsenosťami
17. 2. 2025 14:00
Prinášame ti pár tipov na reštaurácie v Banskobystrickom kraji, ktoré ti prinesú nielen gastro zážitok, ale aj príjemnú atmosféru. V našom zozname nájdeš rôzne prevádzky - od chutného streetfoodu, vegan bistra až po reštaurácie s vyššou gastronómiou.
Dubajská čokoláda z Lidlu spôsobila ošiaľ, vypredala sa za pár minút. Ochutnali sme ju a porovnali s originálom
Dubajská čokoláda z Lidlu spôsobila ošiaľ, vypredala sa za pár minút. Ochutnali sme ju a porovnali s originálom
31. 1. 2025 11:00
Dubajská čokoláda z Lidlu spôsobila ošiaľ po celom Slovensku.
Navštívili sme prevádzku Maťove akcie: Rodičia kričia, že im chcem otráviť deti, do reklamy sme nedali ani cent, hovorí sám Maťo
refresher+
Odporúčané
Navštívili sme prevádzku Maťove akcie: Rodičia kričia, že im chcem otráviť deti, do reklamy sme nedali ani cent, hovorí sám Maťo
28. 2. 2024 14:30
Sieť obchodov Maťove akcie je v súčasnosti na Slovensku obrovským hitom. Pomáha tomu netradičný tovar, Tiktok či špecifický výzor zakladateľa značky. Do jednej z prevádzok sme zamierili aj my a na otázky nám odpovedala aj hlava celého projektu – Maťo.
TEST populárnych instantných káv: Ktorá klasika je podľa profesionálneho pražiara prepadák a čo by si zaliali kolegovia?
refresher+
Odporúčané
TEST populárnych instantných káv: Ktorá klasika je podľa profesionálneho pražiara prepadák a čo by si zaliali kolegovia?
25. 5. 2025 7:00
Po skončení ochutnávky pražiar kávy Jakub Jandík priznal, že také veľké rozdiely medzi vzorkami nečakal.
Vanilkové rožky či perníkový cheesecake. Týmito vianočnými receptami zaboduješ u kamošov aj rodiny
Sponzorovaný obsah
Vanilkové rožky či perníkový cheesecake. Týmito vianočnými receptami zaboduješ u kamošov aj rodiny
12. 12. 2023 15:00
Čo tak skúsiť niečo nové?
Navštívila som bratislavské vianočné trhy: Cigánska stojí 8 eur, za foie gras dáš až 20 €. Kde jedia stánkari? (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívila som bratislavské vianočné trhy: Cigánska stojí 8 eur, za foie gras dáš až 20 €. Kde jedia stánkari? (Reportáž)
22. 11. 2024 19:30
Navštívili sme vianočné trhy na Hlavnom námestí v Bratislave a prinášame ti jedinečnú reportáž, v ktorej nájdeš rozhovory so stánkarmi aj návštevníkmi.
Boli sme v reštaurácii Heydučka zo šou Na nože. Takto obstála v našom teste
Boli sme v reštaurácii Heydučka zo šou Na nože. Takto obstála v našom teste
3. 4. 2025 19:00
Paradajkové pesto, hovädzí vývar alebo bolonské špagety, všetko sme starostlivo zhodnotili.
Bývalá reštaurácia, v ktorej pôsobil šéfkuchár Martin Novák je na predaj za 130-tisíc eur. Podnik predávajú s plným vybavením
Bývalá reštaurácia, v ktorej pôsobil šéfkuchár Martin Novák je na predaj za 130-tisíc eur. Podnik predávajú s plným vybavením
28. 2. 2025 9:43
Dôvodom predaja je to, že sa viacerí rozhodli venovať iným projektom, vrátane šéfkuchára Martina Nováka.