Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Ema Stanovská
3. júla 2022, 17:38
Čas čítania 1:07

Singapurský pivovar vyrába pivo z recyklovaných odpadových vôd. Chce tým poukázať na obmedzené zdroje pitnej vody

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Singapurský pivovar vyrába pivo z recyklovaných odpadových vôd. Chce tým poukázať na obmedzené zdroje pitnej vody
Zdroj: Unsplash/BENCE BOROS/volně k užití
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Spoločnosť vodu dezinfikuje pomocou ultrafialového svetla a filtruje cez pokročilé membrány.

Singapurský remeselný pivovar Brewerkz vyrobil v spolupráci s národnou vodárenskou spoločnosťou PUB pivo z recyklovaných odpadových vôd. Chce tým poukázať na dôležitosť trvalo udržateľného využívania vody a recyklácie, píše The Star.

Na výrobu piva NEWBrew pivovar používa recyklovanú odpadovú vodu, ktorá z čističiek odpadových vôd začala vytekať v roku 2003. Aby sa odstránili všetky nečistoty, vodárenská spoločnosť ich dezinfikuje pomocou ultrafialového svetla a filtruje cez pokročilé membrány.

„Táto voda sa dokonale hodí na varenie piva, pretože chutí neutrálne,“ povedal Mitch Gribov, hlavný sládok Brewerkz. „Minerálny profil vody hrá pri varení piva kľúčovú úlohu.“

Ľudia NEWBrew opisujú ako „osviežujúce pivo s ľahkou chuťou, ktorá je ideálna pre tropické podnebie Singapuru“. O pivo je mimoriadny záujem. Prvá várka na výčape v reštauráciách Brewerkz je už vypredaná a pivovar očakáva, že zásoby v supermarketoch sa minú do konca júla.

Myšlienka recyklovania odpadových vôd na pitnú vodu sa spočiatku nestretla s pozitívnou odozvou. V poslednom desaťročí sa to však mení, a to najmä pre obmedzené zdroje sladkej vody.

Svetový fond na ochranu prírody odhaduje, že až 2,7 miliardy ľudí bojujú aspoň jeden mesiac v roku s nedostatkom pitnej vody. Tento spôsob recyklácie vody už využívajú vyspelé ekonomiky ako Izrael a Singapur, pridať by sa chceli aj ďalšie metropoly ako je Los Angeles či Londýn.

Anketa:
Ochutnal by si pivo z recyklovanej odpadovej vody?
Jasné, prečo nie?
Asi by som najskôr nechal ochutnať kamoša.
Ani náhodou.
Jasné, prečo nie?
41 %
Asi by som najskôr nechal ochutnať kamoša.
32 %
Ani náhodou.
27 %
Mohlo by ťa zaujímať:
Citáty o láske z obľúbených seriálov a filmov. Výroky plné citov z Euphorie, Priateľov aj Harryho Pottera
10 najlepších erotických filmov (Rebríček)
10 najlepších filmov s českým a slovenským dabingom, ktoré si môžeš pozrieť na Netflixe
Domov
Zdieľať
Diskusia