Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2022, 12:30
Čas čítania 6:43
Dominik Vetrák

10 najlepších filmov s českým a slovenským dabingom, ktoré si môžeš pozrieť na Netflixe

FILMY A SERIÁLY FILM NA VEČER NAJLEPŠIE FILMY NETFLIX NETFLIX FILMY PORAĎTE DOBRÝ FILM TIP NA FILM
Uložiť Uložené

Vieš pozerať filmy výlučne so slovenským alebo českým dabingom? Netflix ich má hromadu.

Slovenskí a českí diváci sú zvyknutí pozerať filmy a seriály s dabingom. Často je to jednoduchšie ako čítať titulky. Musíš však myslieť na to, že pôvodné hlasy hercov sú významnou súčasťou ich hereckých výkonov, takže pozerať film s dabingom je asi ako pozerať ho bez dokončených počítačových efektov. Uvedomujeme si však, že nie každý divák vie po anglicky, takže je prirodzené, že sa poteší vždy, keď si film môže pozrieť s dabingom.

Aj preto sme sa rozhodli, že ti v rámci našich tipov na filmy prinesieme dva články s naším výberom najlepších filmov a seriálov so slovenským a českým dabingom, ktoré nájdeš na Netflixe. Dnes sa pozrieme na filmy, a ak si rád prečítaš aj zoznam skvelých seriálov, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+.

Pod názvami filmov nájdeš aj priemerné hodnotenie recenzentov na serveri Rottentomatoes (RT). RT združuje hodnotenia profesionálnych recenzentov, takže môžu byť trochu prísnejšie, než aké by si týmto filmom dal ty.

Odporúčané
10 najlepších romantických filmov na HBO Max 10 najlepších romantických filmov na HBO Max 18. mája 2022, 14:30

1. The Big Short (2015, réžia: Adam McKay)

Aký je dlhý: 2 h a 10 min

Hodnotenie na RT: 7,8 z 10

Herci: Christian Bale, Steve Carell, Brad Pitt, Margot Robbie, Ryan Gosling

Režisér Adam McKay vyšiel zo svojej komfortnej zóny pozostávajúcej z natáčania priemerných komédií. V tejto snímke cynicky komentuje finančnú krízu z roku 2008 pohľadom Američanov. McKayovi sa ako scenáristovi a režisérovi podarilo vyrozprávať komplexný príbeh o finančnom svete tak, aby zaujal aj bežného diváka (sčasti pomáha, že ťažko pochopiteľné pasáže vysvetľuje očarujúca Margot Robbie v bublinkovom kúpeli). 

The Big Short je zábavný, inteligentný a vynikajúco zahraný film, ktorý si užije každý divák. Je pri ňom nutné o čosi viac rozmýšľať, no príbeh dáva zmysel aj v prípade, že nepochopíš všetky technické výrazy a odborné finančníctvo. The Big Short sa oplatí vidieť už iba pre jeho nabitý herecký ansámbel, ktorému kraľujú výkony Brada Pitta, Ryana Goslinga, Steva Carella a Christiana Bala.

2. Kick-Ass (2010, réžia: Matthew Vaughn)

Aký je dlhý: 1 h a 57 min

Hodnotenie na RT: 7,1 z 10

Herci: Aaron Taylor-Johnson, Mark Strong, Nicolas Cage

Nicolas Cage si v jednej zo svojich najlepších rol zahral Big Daddyho, komiksovú postavu, ktorá pripravovala svoju dcéru Hit-Girl na zločinecký život už od jej útleho veku. Z Hit Girl (Chloë Grace Moretz) sa stala skúsená hrdinka, zatiaľ čo samozvaný hrdina Kick-Ass (Aaron Taylor-Johson) nevie, čo robí, a zločinci ho zbijú už pri jeho prvom pokuse o dobrý čin. V priebehu filmu sa učí, ako s nimi bojovať, no zločinci sú nemilosrdní a začínajú zabíjať jeho známych.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy 13. apríla 2024, 8:00

Kick-Ass si neberie servítku pred ústa a ukazuje nebezpečný svet plný mafiánov, ktorí sa nezastavia pred ničím. Film má skvelú akciu, množstvo vtipných momentov a krvavých bitiek. Srší originalitou a užiješ si ho aj vtedy, ak nemáš rád komiksovky. 

3. The Two Popes (2019, réžia: Fernando Meirelles)

Aký je dlhý: 2 h a 6 min

Hodnotenie na RT: 7,3 z 10

Herci: Anthony Hopkins a Jonathan Pryce

Snímka vychádza zo skutočných udalostí a zameriava sa na to, ako kardinál Bergoglio (Jonathan Pryce) vystriedal pápeža Benedikta XVI. (Anthony Hopkins) na pozícii pápeža. Drámu režíroval Fernando Meirelles (City of God) a o scenár sa postaral Anthony McCarten (Darkest Hour). Film predstavuje svieži náhľad na život katolíckej cirkvi a pápežov.

 

Ku koncu je film The Two Popes aj emotívny, keď predstavuje minulosť pápeža Františka, o ktorej mnoho ľudí netuší. The Two Popes zaujme aj ateistov.

Anthony Hopkins a Jonathan Pryce predvádzajú jedny z najlepších výkonov svojich kariér. Presne takto sa majú natáčať filmy o cirkvi, aby zaujali aj jej odporcov. V jadre týchto príbehov totiž musia byť ľudia, ktorí odhalia svoje nedokonalé životy.

4. Hacksaw Ridge (2016, réžia: Mel Gibson)

Domov
Zdieľať
Diskusia