Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2022, 14:30
Čas čítania 6:30
Dominik Vetrák

10 najlepších romantických filmov na HBO Max

FILMY A SERIÁLY HBO HBO MAX ROMANTICKÉ FILMY
Uložiť Uložené

Ak máš HBO, týchto 10 skvelých romantických filmov musíš vidieť. Niektoré ťa rozosmejú, iné možno rozplačú.

Minulý mesiac sme sa pozreli na najlepšie romantické filmy, ktoré si môžeš pozrieť na Netflixe. Na streamovacej službe HBO Max je ich však ešte viac. Aj v tomto prípade platí, že niektoré z týchto filmov môžu katalóg streamovacej služby opustiť. Hollywoodske štúdiá totiž menia licencie na ich vysielanie, a tak sa môže niektorý film v priebehu rokov vysielať na Netflixe, HBO Max, Apple TV+ či vôbec nikde. 

Ak sa ti páčia naše rebríčky, zoznamy a tipy na filmy či seriály, ako i prehľady kvalitného obsahu na streamovacích platformách, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+.

Pod názvami filmov nájdeš aj priemerné hodnotenie recenzentov servera Rottentomatoes (RT). RT združuje hodnotenia profesionálnych recenzentov, takže môžu byť trochu prísnejšie, než aké by si týmto filmom dal ty.

Odporúčané
O čom bude film Avengers 5? Proti komu a čomu budú hrdinovia bojovať? O čom bude film Avengers 5? Proti komu a čomu budú hrdinovia bojovať? 11. mája 2022, 12:30

1. Večný svit nepoškvrnenej mysle/Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004, réžia: Michel Gondry)

Aký je dlhý: 1 h a 48 min

Hodnotenie na RT: 8,5 z 10

Herci: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Mark Ruffalo

Jim Carrey hrá introvertného Joela, ktorý prežije búrlivý vzťah s impulzívnou Clementine (Kate Winslet). Clementine však na neho chce zabudnúť, a tak podstúpi operáciu, po ktorej jej na neho neostanú žiadne spomienky. Joelovi veľmi chýba, a tak urobí to isté a obaja teda prídu o spomienky na toho druhého. Môžu však skutočne žiť jeden bez druhého?

Táto dráma je splynutím perfektného scenára Charlieho Kaufmanna a skvelej réžie Michela Gondryho, ktorý bezchybne pochopil víziu scenáristu. Vďaka tomu vznikla vtipná a zároveň nesmierne emotívna dráma o láske a vzťahoch.  

 

Vo filme je viacero skrytých odkazov a menej jasných scén, ktoré dávajú oveľa väčší význam až po jeho skončení. Film si teda užiješ viac s každým ďalším pozretím. Je to ďalší z radu dramatických filmov, v ktorých Jim Carrey dokázal, že je skvelý komplexný herec, ktorý dokáže zahrať viac ako šialené komédie. 

2. Ona/Her (2013, réžia: Spike Jonze)

Aký je dlhý: 2 h a 6 min

Hodnotenie na RT: 8,5 z 10

Herci: Joaquin Phoenix a Scarlett Johansson (ako hlas)

Theodore (Joaquin Phoenix) prežíva ťažké obdobie rozchodu so svojou milovanou priateľkou (Rooney Mara). Na internete sa dočíta o aplikácii, ktorá je skutočnou bytosťou s citmi a myšlienkami. Citlivý Theodore tak spoznáva Samanthu (nádherný hlas Scarlett Johansson) a aj napriek faktu, že Samantha nemá fyzickú podobu, sa do seba zamilujú. 

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence 23. marca 2024, 9:00

Snímka je komplexnou vzťahovou drámou rozoberajúcou klasické, ale i celkom netradičné problémy ľudí, ktorí sa rozhodnú naplno otvoriť tomu druhému. Vzhľadom na to, že jediný kontakt medzi hlavnými postavami je cez slúchadlá, museli scenáristi napísať špičkové dialógy. 

Každá konverzácia medzi Theom a Sam ťa preto upúta. Koniec je trochu zdrvujúci, ale odzrkadľuje krutú a bolestivú realitu, ktorú vzťahy často prinášajú. 

3. Dobrý ročník/A Good Year (2006, réžia: Ridley Scott)

Aký je dlhý: 1 h a 58 min

Hodnotenie na RT: 8,5 z 10

Herci: Russell Crowe a Marion Cottilard

Režisér Ridley Scott sa tu predstavil v trochu netradičnej role, keď natočil romantický film na francúzskej Riviére. Je totiž známy tým, že natáča hlavne akčné filmy, sci-fi či historické eposy. Dobrý ročník je príjemná komédia zo žánru feel-good, a tak sa divákom páčila, aj keď v nej občas boli klišéovité scény.

Môžu za to najmä prirodzene pôsobiace dialógy, zábavné scény a sympatické, autentické postavy v podaní hercov Russella Crowa (Gladiátor) a Marion Cottilard (The Dark Knight Rises), z ktorých charizma len tak srší a medzi ktorými je vynikajúca chémia.

Veľkým plusom snímky je jeho „dedinské“ prostredie plné krásnych západov slnka a slnečnej pohody v kaviarňach. Pre to všetko a pre jednu nádhernú ženu sa bohatý podnikateľ (Russell Crowe) rozhodne hodiť svoj doterajší život za hlavu a vymeniť stres za úsmev na tvári. Dobrý ročník je príjemný melancholický film, ktorý ti vyčarí úsmev na tvári.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 113458 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia