Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2022, 12:30
Čas čítania 6:50
Dominik Vetrák

O čom bude film Avengers 5? Proti komu a čomu budú hrdinovia bojovať?

O čom bude film Avengers 5? Proti komu a čomu budú hrdinovia bojovať?
Zdroj: Marvel Studios/Disney
FILMY A SERIÁLY AVENGERS POSTAVY A HRDINOVIA AVENGERS: KANG DYNASTY MARVEL FILMY MARVEL FILMY A SERIÁLY NOVÝ MARVEL FILM
Uložiť Uložené

Young Avengers, Kang the Conqueror, Secret Wars, Incursions.

V článku sa nachádzajú spoilery k viacerým predošlým filmom a seriálom zo sveta Marvelu vrátane Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Hneď po premiére snímky Doctor Strange in the Multiverse of Madness sme ti vysvetlili, čo znamenali niektoré menej jasné udalosti, o čom boli potitulkové scény či kto sú Illuminati. Len okrajovo sme sa však venovali téme Incursion (prienik). Zavedie nás totiž do celkom nových zákutí marvelovského sveta. Zároveň nám naznačuje, o čom možno bude ďalší film Avengers. 

Odporúčané
Tip na seriál od Netflixu: juhokórejský My Name ťa dostane brutálnou akciou a krvavými bitkami Tip na seriál od Netflixu: juhokórejský My Name ťa dostane brutálnou akciou a krvavými bitkami 9. mája 2022, 13:30

Ak sa ti páčia naše články zo sveta Marvelu a rád si čítaš o budúcnosti avengerov, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+

Najprv si zopakujme, čo vieme o Incursion, teda o prieniku. Illuminati nám vo filme vysvetlili, že ide o jav, keď sa začnú spájať dve dimenzie následkom multivesmírneho cestovania. Strange a Wanda cestovali cez viacero multivesmírov a zasahovali do udalostí v niektorých z nich.

Doctor Strange 2
Zdroj: Marvel Studios

Menili tak osudy postáv, keď Wanda na Zemi 838 zabila päť z celkových šiestich členov tamojšieho zoskupenia Illuminati. Každá dimenzia má v multivesmíre nejaké označenie, pričom „naša“ dimenzia, kde sa odohrávajú filmy a seriály z Marvel Cinematic Universe – svet Marvelu, sa volá 616.

Nielen Wanda, ale aj Strange spôsobil viacero multivesmírnych zmien. Myslel si, že to nebude mať žiadne následky, ale ako sme videli na konci filmu, na čele sa mu objavilo tretie oko (zatiaľ nevieme, čo to pre Strangea znamená) a navštívila ho Clea, tajomná žena z inej dimenzie.

Práve ona mu povedala, že Strange spôsobil Incursion a že potrebuje jeho pomoc, aby to napravila. Zatiaľ nevieme, či práve o tom bude Doctor Strange 3 alebo sa táto dejová línia rozvinie v nejakej spoločnej tímovke (ako napríklad v Avengers), no isté rozuzlenie bude potrebovať.

Doctor Strange 2 recenzia
Zdroj: Disney

Incursions sú totiž extrémne nebezpečné udalosti. Ich následkom zanikne jedna alebo rovno dve reality, ktoré sa stretnú a nastane prienik (Incursion). Dá sa však tomu zabrániť. Jedným takým spôsobom je, že hrdinovia jednej reality zničia planétu Zem druhej reality, vďaka čomu do seba planéty nenarazia a ani jedna z realít nezmizne. Zabijú však približne 8 miliárd ľudí vrátane množstva hrdinov danej planéty. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 114699 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo sú Incursions, prečo sa dejú, ako ich zastaviť a čo ich spôsobilo v Doctorovi Strangeovi.
  • Ako Incursion pomôže dostať X-Men do sveta Marvelu.
  • Prečo sú Fantastická štvorka a jej postavy veľmi dôležité pre ďalší dej MCU.
  • O čom môže byť Young Avengers a o čom bude ďalší veľký film o Avengers.
  • Aké filmy a seriály od Marvelu uvidíme v najbližších troch rokoch.
Domov
Zdieľať
Diskusia