Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
9. mája 2022, 13:30
Čas čítania 1:37
Dominik Vetrák

Tip na seriál od Netflixu: juhokórejský My Name ťa dostane brutálnou akciou a krvavými bitkami

FILMY A SERIÁLY JUHOKÓREJSKÉ SERIÁLY MY NAME NETFLIX NETFLIX SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY
Uložiť Uložené

Tínedžerka Oh Hye-jin sleduje, ako jej niekto zabije otca. Rozhodne sa preniknúť do mafie a polície, aby našla vraha, a neváha pri tom zlámať desiatky kostí grázlov.

Yoon Ji-woo je mladá tínedžerka, ktorú v škole začnú šikanovať pre jej otca. Toho totiž hľadá polícia v súvislosti s mafiánskou činnosťou. V prvých piatich minútach seriálu Yoon zbije spolužiačky, ktoré ju šikanujú, a čoskoro nato sleduje, ako niekto zabije jej otca. Yoon uprosí šéfa mafie, s ktorou bol spätý, aby ju vytrénoval a pomohol jej nájsť otcovho vraha. 

Odporúčané
Kto je postava v potitulkovej scéne Doctora Strangea 2 a ako funguje mnohovesmír? Kto je postava v potitulkovej scéne Doctora Strangea 2 a ako funguje mnohovesmír? 6. mája 2022, 12:30

Predvídateľný dej ti vôbec nepokazí zážitok

Azda najväčšou slabinou seriálu je predvídateľnosť deja. Rýchlo zistíš, kto je vrah, no možno ťa prekvapí aspoň ďalší dejový zvrat spojený s otcom Yoon, ktorá v dospelosti pracuje ako dvojitý agent pre mafiu. Pod novou identitou sa jej podarí infiltrovať do polície a dostane sa do jednotky, ktorá priamo vyšetruje jej mafiánskeho šéfa. 

My Name juhokórejský seriál
Zdroj: Netflix

Yoon sa už pod novým menom policajtky Oh Hye-jin snaží informovať svojho mafiánskeho šéfa o ďalších krokoch polície, zatiaľ čo kľučkuje medzi svojimi novými kolegami, ktorí ju rýchlo začnú upodozrievať. Yoon má problémy nadviazať vzťahy, no práve to a jej tajomný život zaujmú jej kolegu Pildua, ktorý jej nevedomky pomáha v jej honbe za pomstou. 

Vynikajúce akčné scény a súboje

My Name má na pomery seriálovej tvorby až prekvapivo podarenú akciu. Je rozhodne lepšia než napríklad v čerstvom seriáli Moon Knight od Marvelu. My Name má prepracovanú choreografiu súbojov, ktorá vyniká vďaka skvelej práci kameramanov. Tým sa darí zachytiť akčné scény a súboje bez príliš veľkého množstva strihov, takže si môžeš akciu užiť bez nadmerného prerušovania. 

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence 23. marca 2024, 9:00

Aby tento príbeh fungoval, tvorcovia seriálu potrebovali, aby herci zo seba dali všetko. Podarilo sa im to, no po pozretí tohto seriálu sa nevieme zbaviť pocitu, že veľké množstvo juhokórejských hercov má podobný herecký prejav a pred kamerou sa zdajú rovnakí. Aj v tomto seriáli sú všetci nadpriemerní, ale nikto z nich nie je natoľko výrazný a talentovaný, aby ti ostal v pamäti. 

My Name juhokórejský seriál
Zdroj: Netflix

My Name postupne stráca kvalitu, takže seriál si užiješ hlavne v prvých dvoch-troch epizódach. Ak ťa nebude baviť ani počas nich, po ďalších epizódach asi názor nezmeníš. Aj napriek jemnému poklesu kvality sme si ho užili a páčilo sa nám aj finále.

Len musíš „vypnúť“ mozog, keďže hlavná hrdinka utrpí toľko vážnych zranení, že by v reálnom svete nemala byť schopná ani chodiť na vlastných nohách, nieto bojovať s celou mafiánskou organizáciou.

Gauneri ju škrtia, mučia, kopú, režú nožmi, trafia nábojmi zo zbraní a mlátia ako žito, no hlavná hrdinka sa vždy postaví, každého porazí a spokojná odíde. Ak sa cez to prenesieš, seriál si užiješ o čosi viac. 

My Name juhokórejský seriál
Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia