Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
21. apríla 2022, 12:30
Čas čítania 6:05
Dominik Vetrák

Najlepšie romantické filmy s množstvom humoru, ale aj sexu, ktoré nájdeš na Netflixe

FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY ROMANTICKÉ FILMY
Uložiť Uložené

Či už sa chceš pobaviť, alebo očariť zamilovanými dvojicami, tieto filmy tvoju romantickú dušu určite potešia.

Valentín je dávno za nami, ale dobré romantické filmy si radi pozrieme kedykoľvek. V kinách ich už často nehrajú, a preto sme sa obrátili na Netflix, kde nájdeš stovky kvalitných filmov, medzi ktorými sú aj romantické komédie.

Niektoré filmy sami vyprodukovali, pri iných len kúpili licencie na streamovanie. To znamená, že skôr či neskôr niektoré filmy z tohto zoznamu opustia katalóg Netflixu. Ak ťa teda niečo zo zoznamu zaujme, pozri si to čím skôr.

Ak sa ti páčia naše rebríčky, zoznamy a tipy na filmy či seriály, ako i prehľady kvalitného obsahu na streamovacích platformách, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+. 

Vedľa názvu filmu nájdeš údaj o jeho dĺžke a priemerné hodnotenie recenzentov na Rottentomatoes (RT). Ide o stránku, ktorá združuje hodnotenia profesionálnych recenzentov, takže hodnotenia môžu byť trochu prísnejšie, než aké by si týmto filmom dal ty.

Odporúčané
Mission Impossible 7 stojí už takmer 300 miliónov dolárov. Film nie je ani po rokoch dokončený, no Tom Cruise doň pridal ponorku Mission Impossible 7 stojí už takmer 300 miliónov dolárov. Film nie je ani po rokoch dokončený, no Tom Cruise doň pridal ponorku 12. apríla 2022, 9:30

1. La La Land (2016, réžia: Damien Chazelle)

Aký je dlhý: 2 h a 8 min

Hodnotenie na RT: 8,7 z 10

Herci: Ryan Gosling a Emma Stone

Režisér Damien Chazelle natočil po podarenej dráme Whiplash úžasný romantický príbeh, no nikto nečakal, že mu razantná zmena žánru sadne tak dokonale. La La Landu sa podarilo skĺbiť prvky muzikálu, drámy a romantického filmu s retroštýlom a vizuálom takým spôsobom, až často zabúdame na to, že ide o muzikál. 

Niektoré dramatické scény medzi hercami Ryanom Goslingom a Emmou Stone sú totiž precízne zahrané a tak dobre natočené, až je divné, ako prirodzene vedľa nich pôsobia tanečné a hudobné čísla.

La La Land má nádhernú hudbu a vďaka skvelým technickým aspektom na čele s kamerou a so strihom sa mu podarilo dostať sa divákom pod kožu. 

Ak si nechceš pozrieť film, daj šancu aspoň soundtracku:

2. Brokeback Mountain (2005, réžia: Ang Lee)

Aký je dlhý: 2 h a 14 min

Hodnotenie na RT: 8,2 z 10

Hlavní herci: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Linda Cardelini, Anne Hathaway

Režisér Ang Lee natočil v roku 2005 odvážny a kontroverzný film. Pravdepodobne nebolo jednoduché presvedčiť hollywoodskych producentov, aby natočili drámu o homosexuáloch so špičkovými hercami. LGBTI filmov vtedy totiž vznikalo omnoho menej ako v súčasnosti. 

Film je osobný, emotívny a vykresľuje homosexuálny vzťah medzi dvomi mužmi uveriteľne a autenticky. 

Odporúčané
RECENZIA: Severance je zatiaľ najlepší seriál roka 2022 RECENZIA: Severance je zatiaľ najlepší seriál roka 2022 10. apríla 2022, 8:30

Dej rozpráva o dvoch moderných kovbojoch, ktorí sa opijú a užijú si vášnivú noc. Keď sa po rokoch znova stretnú, zistia, že to medzi nimi stále iskrí. Odmietajú však priznať svoju homosexuálnu orientáciu, čo ich psychicky ničí a zároveň ubližuje ich rodinám.

3. Silver Linings Playbook (2012, réžia: David O. Russell)

Aký je dlhý: 2 h a 2 min

Hodnotenie na RT: 8,2 z 10

Herci: Robert De Niro, Jennifer Lawrence, Bradley Cooper

Bradley Cooper hrá v tejto dráme úspešného muža Pata, ktorý pre psychické problémy a depresie príde o všetko. Takmer rok strávi v psychiatrickej liečebni a po návrate domov sa ho ujmú jeho rodičia. Snaží sa vrátiť do spoločnosti a k svojej žene, no počas toho spozná záhadnú Tiffany (Jennifer Lawrence), ktorá tiež trpí psychickými problémami.

Namiesto toho, aby si život uľahčoval, nová známosť mu ho ešte viac komplikuje. Tiffany mu pomáha dostať sa späť k žene a on jej na oplátku robí tanečného partnera v súťaži. Obaja si k sebe postupne hľadajú cestu a zisťujú, že šťastie, ktoré hľadali inde, si už vytvárajú jeden pre druhého. 

Film sa zaoberá psychickými problémami a vykresľuje aj niektoré vzťahové dilemy, ktoré pre zmenu nepôsobia ako typické klišéovité zápletky z romantických filmov. Čerešničkou na torte je skvelé herecké obsadenie na čele s Lawrence a Cooperom, vďaka ktorým ťa bude vyvrcholenie ich príbehu zaujímať od začiatku do konca.

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 113422 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorá romantická dráma so Zendayou ťa emocionálne dostane.
  • Ktorý skvelý romantický film s Juliou Roberts musíš vidieť (nie, nie je to Pretty Woman).
  • V ktorom filme hrá Emilia Clarke, pričom až tak necítiť jej herecké (ne)schopnosti.
  • V ktorom filme ťa rozplače rozpadávajúci sa vzťah Scarlett Johansson. 
  • Ako to dopadne, keď sa s kolegyňou rozhodneš dať dokopy svojich šéfov, no neplánovane si pri tom užiješ veľa sexu.
Domov
Zdieľať
Diskusia