Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2022, 9:30
Čas čítania 6:42
Dominik Vetrák

Mission Impossible 7 stojí už takmer 300 miliónov dolárov. Film nie je ani po rokoch dokončený, no Tom Cruise doň pridal ponorku

FILMY A SERIÁLY MISSION: IMPOSSIBLE 7 TOM CRUISE
Uložiť Uložené

Tom Cruise bojuje so štúdiami, aby natočili čo najlepší možný film.

Tom Cruise je akčná megahviezda, a ako sám povedal, natočením niektorých kaskadérskych kúskov pre filmovú sériu Mission: Impossible si splnil svoje detské sny. Jedným z jeho snov bolo skočiť na motorke z veľkej rampy a následne pristáť na zemi s otvoreným padákom. To sa mu aj splnilo, lenže zdroje magazínu Variety tvrdia, že takéto kaskadérske kúsky výrazne navýšili rozpočet na natočenie filmu. 

Producentské hollywoodske štúdiá Paramount Pictures a Skydance Media museli za natočenie zatiaľ posledného dielu série z roku 2018 Mission: Impossible – Fallout zaplatiť 190 miliónov dolárov (plus drahú reklamnú kampaň a ďalšie skryté náklady).

Odporúčané
RECENZIA: Apollo 10 1/2 RECENZIA: Apollo 10 1/2 6. apríla 2022, 10:30

Extrémne predražené natáčanie filmu Mission: Impossible 7

Natáčanie nového pokračovania Mission: Impossible 7 zatiaľ stojí 290 miliónov dolárov, pričom stále nie je hotové, takže táto suma sa zrejme ešte navýši. Ide o číslo po daňových úľavách, ktoré filmové produkcie dostávajú od rôznych krajín. Mestá a krajiny ich udeľujú hollywoodskym štúdiám, ak v nich natáčajú filmy a vytvárajú tam pracovné miesta. Prečo je však natáčanie také predražené? 

Jedným z faktorov je snaha Toma Cruisa natočiť čoraz šialenejšie a bláznivejšie akčné scény so skutočnými výbuchmi a kaskadérskymi kúskami. Bolo by lacnejšie urobiť ich cez počítačové triky, ale Tom Cruise miluje adrenalín a svoje filmy chce točiť poctivo, takže čo sa dá, natočí so štábom na skutočné kamery.

Náklady zvýšilo aj to, že natáčanie siedmej časti sa malo začať v rovnaký deň, keď sa v severnom Taliansku vo februári 2020 začala prísna karanténa. Celý štáb sa musel zo severných Benátok presunúť do južnejšieho Ríma. Tam však produkciu čakali tie isté problémy, takže natáčanie znova odložili a tvorcovia museli vymyslieť úplne iné scény a nájsť krajinu, v ktorej film natočia. 

Pandémia spôsobila obrovské problémy a zvýšenie nákladov. Štúdiá museli napríklad platiť za ubytovanie štábu a hercov a čakali, čo bude ďalej. 

Problematické boli aj dodávky materiálu na vytvorenie kulís a natáčacích pľacov. Export z krajín sa pre pandémiu skomplikoval a ceny narástli natoľko, že aj kúpa reziva bola odrazu veľkým problémom. Navyše Tom Cruise aj režisér Christopher McQuarrie sa údajne nakazili koronavírusom a režiséra vraj museli hospitalizovať.  

Mission: Impossible 7
Zdroj: Paramount Pictures

Poisťovňa sa snaží vycúvať z vyplatenia zvýšenia nákladov spôsobených pandémiou

Štúdiá Paramount Pictures a Skydance Media dúfali, že zvýšené náklady uhradia poisťovne, lenže pandémia a vírus boli také špecifické, že to poisťovne odmietli.

Štúdio Paramount Pictures nakoniec federálnu štátnu poisťovňu v auguste minulého roka zažalovalo. Súd zatiaľ nijako nerozhodol, a tak poisťovne štúdiu za náklady spojené s pandémiou stále nič nezaplatili.

Odporúčané
Bruce Willis skončil s herectvom. Toto je jeho 10 najlepších filmov, ktoré musí vidieť každý fanúšik Bruce Willis skončil s herectvom. Toto je jeho 10 najlepších filmov, ktoré musí vidieť každý fanúšik 31. marca 2022, 17:30

Premiéry siedmej a ôsmej časti medzitým niekoľkokrát preložili. Súčasný štvrtý odklad určil premiéry pre Mission: Impossible 7 na 14. júla 2023 a pre ôsmu časť na 28. júna 2024. Podľa informácií portálu Variety za to okrem pandémie môže aj fakt, že sedmička sa končí scénou, ktorá dej posúva do ďalšieho filmu.

Herec a producent Tom Cruise sa údajne chce uistiť, že prechod medzi filmami bude plynulý, preto chcel, aby bola snímka Mission: Impossible 8 hotová ešte pred premiérou Mission: Impossible 7.

Mission Impossible
Zdroj: Paramount Pictures
Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 113050 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorá časť Mission: Impossible má byť pre Toma Cruisa a Ethana Hunta posledná.
  • Prečo sa rozpočet filmu nafúkol o cca 100 miliónov dolárov.
  • Ako sa Cruise pripravuje na natočenie šialených akčných scén.
  • Akú špeciálnu výplatu má Tom Cruise.
  • Prečo sa Tomovi Cruisovi nedá povedať nie.
  • Prečo sú vzťahy USA s Čínou kritické pre úspech blockbusterov.
Domov
Zdieľať
Diskusia