Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2021, 11:10
Čas čítania 1:18
Dominik Vetrák

Tom Cruise natočil pre Mission: Impossible 7 najnebezpečnejší kaskadérsky kúsok svojho života

Tom Cruise natočil pre Mission: Impossible 7 najnebezpečnejší kaskadérsky kúsok svojho života
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY MISSION: IMPOSSIBLE 7 TOM CRUISE
Uložiť Uložené

Mission: Impossible 7 uvidíme v kinách už koncom roka. Herci a štáb opäť raz pri natáčaní filmu riskovali svoje životy.

Tom Cruise momentálne stále natáča Mission: Impossible 7 a, ako prezradil, pri jednej zo scén mohol opäť raz prísť o život. Režisér Christopher McQuarrie má so sériou plné ruky práce, keďže sa pomaly chystajú aj na natočenie ôsmeho dielu. O tom však ešte chvíľu počuť nebudeme. Čas od času sa bude propagovať sedmička – a ako inak než historkami Toma Cruisa o tom, ako pri natáčaní takmer prišiel o život?

Herec tento kúsok priblížil v rozhovore pre Empire. Tvrdí, že ide o najnebezpečnejší kaskadérsky kúsok, aký v živote urobil. V scéne jazdí na motorke, pričom má vyskočiť cez obrovskú rampu a vo vzduchu otvoriť padák, keďže sa v podstate rúti z útesu. Ako sám hovorí, nepodariť sa mohlo veľmi veľa maličkostí, ktoré by ho stáli život. 

Odporúčané
Tvorca vizuálnych efektov Vlado Valovič prezrádza, ako robia počítačové efekty pre Harryho Pottera, Pirátov Karibiku či Aquamana Tvorca vizuálnych efektov Vlado Valovič prezrádza, ako robia počítačové efekty pre Harryho Pottera, Pirátov Karibiku či Aquamana 11. mája 2021, 9:30

Povieš si, že oproti predošlým kúskom, ako jazda na motorke v plnej premávke Paríža, HALO zoskok, lezenie na najvyššiu budovu na svete či pilotovanie helikoptéry v kopcoch, nevyzerá skok na motorke až tak nebezpečne? Cruise to vysvetlil dosť dobre. 

„Ak by bol vietor príliš silný, odfúklo by ma z rampy. Problémom bola aj helikoptéra natáčajúca scénu. Bola tam možnosť, že jej vinou odfrkne nejaký kameň. Nikto si neželá, aby ho v maximálnej rýchlosti na motorke letiacej cez rampu trafil kameň. Mohlo sa stať aj to, že by som sa od motorky oddelil inak, ako som mal, a nikto netušil, čo by sa dialo potom. Medzi skokom z rampy a otvorením padáka som mal nejakých šesť sekúnd. Musel som však pritom myslieť na to, aby som sa nezamotal do motorky. Ak by sa tak stalo, nedopadlo by to dobre.“

A to sú len niektoré z možností, ktoré mohli Cruisa stáť život. Vo filme nepochybne nájdeme množstvo ďalších šialených scén, no boli by sme radi, keby nás nejaké prekvapili aj priamo v kine. Stretneme sa v ňom 19. novembra 2021. Viac sa o snímke dozvieš tu.

Takto vyzerá prvý deň natáčania s partiou zodpovednou za Mission: Impossible

Domov
Zdieľať
Diskusia