Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. marca 2022, 17:30
Čas čítania 5:47
Dominik Vetrák

Bruce Willis skončil s herectvom. Toto je jeho 10 najlepších filmov, ktoré musí vidieť každý fanúšik

FILMY A SERIÁLY BRUCE WILLIS NAJLEPŠIE FILMY PORAĎTE DOBRÝ FILM TIP NA FILM
Uložiť Uložené

Bruce Willis natočil za svoju kariéru desiatky filmov. Ktoré sú povinnosťou pre každého fanúšika filmov?

Rodina Brucea Willisa včera oznámila, že herec ukončuje aktívnu hereckú kariéru. Lekári mu diagnostikovali afáziu, poruchu pojmového myslenia, ktoré je spojené s vnútornou rečou. Znamená to, že Bruce Willis v budúcnosti nebude schopný verbálne komunikovať. Viac o tejto chorobe a o tom, čo slávneho herca čaká, sme rozobrali s expertom v tomto článku

Bruce Willis v posledných rokoch natočil množstvo nekvalitných filmov, ktoré ani nešli do kín. Za posledného dva a pol roka natočil takmer 20 filmov, z ktorých takmer všetky dostali veľmi negatívne hodnotenia. Bruce Willis je však aj napriek svojím posledným filmom legendou Hollywoodu, ktorá natočila veľké množstvo skvelých filmov.

V dnešnom článku vyberieme 10 najlepších. Ide o zoznam bez poradia, nie rebríček. Ak sa ti naše tipy na filmy, rebríčky či zoznamy kvalitných filmov páčia, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+.

Odporúčané
10 najlepších seriálov a filmov na Apple TV+ 10 najlepších seriálov a filmov na Apple TV+ 29. marca 2022, 13:30

1. Sin City (réžia: Frank Miller a Robert Rodriguez, 2005)

Aký je film dlhý: 2 h a 4 minúty

Kde sa dá pozrieť: Amazon Prime Video cez Showtime

Akčný film natočený podľa komiksu má unikátny čiernobiely vizuál a je nesmierne drsný. Príbeh sleduje tri dejové línie. V jednej vystupuje Mickey Rourke ako nebezpečný a takmer nezničiteľný gangster s chuťou po pomste, v druhej chce pouličný zločinec zabrániť vojne medzi gangmi a policajtmi a v tej tretej zase vidíme Brucea Willisa v role detektíva, ktorý chce pred odchodom do dôchodku vyriešiť vraždu malého dievčatka.

Rovnako ako komiks, aj film je plný brutálnych bitiek a záberov s množstvom krvi. Okrem Willisa a Rourka sa môžeš tešiť aj na hercov ako Benicio Del Toro, Jessica Alba či Clive Owen. S filmom pomáhal aj režisér Quentin Tarantino.

2. 12 Monkeys (réžia: Terry Gilliam, 1995)

Aký je film dlhý: 2 h a 10 minút

Kde sa dá pozrieť: Amazon Prime Video za 4 eurá

Ak máš chuť na film, ktorý ti poriadne zamotá hlavu, v prípade filmov herca Brucea Willisa nič lepšie ako drámu 12 Opíc/12 Monkeys nenájdeš. Dej snímky sa odohráva 29 rokov po tom, čo neznámy páchateľ v roku 1996 vypustil nebezpečný vírus. V nasledujúcich dvoch rokoch zomrelo viac ako päť miliárd ľudí.

Odporúčané
Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun 18. februára 2024, 13:30

Postava, ktorú stvárňuje Bruce Willis, žije v roku 2025 a je jedným z väzňov, ktorých vedci poslali späť do minulosti. Nemajú tejto tragédii ako zabrániť, pretože minulosť sa nedá zmeniť. Môžu však zistiť, kto za vypustením vírusu stojí, o aký vírus ide, a odoslať tieto informácie vedcom do budúcnosti, aby mohli vyvinúť protilátky.

Okrem skvelého Willisa si vo filme zahral aj Brad Pitt. 12 Monkeys je vynikajúci mysteriózny triler s nečakanými dejovými zvratmi a tajomstvami, o ktorých sa dodnes vedú rôzne polemiky vo filmových diskusiách, keďže ide o takzvaný mindf*ck.

 

3. Die Hard (réžia: John McTiernan, 1988)

Aký je film dlhý: 2 h a 12 minút

Kde sa dá pozrieť: Disney+ alebo na Youtube za 3 eurá

Die Hard bol prvý veľký film herca Brucea Willisa, ktorý odborníci považujú za veľkú klasiku v žánri. Predstavil sa v ňom ako sympatický akčný hrdina John McClane, ktorý zabránil teroristickému útoku a stihol popritom hláškovať a rozosmievať diváka vtipnými poznámkami. 

Hlavného záporáka si zahral skvelý herec Alan Rickman (hral aj Snapa vo filmoch o Harrym Potterovi) v nezabudnuteľnej role Hansa Grubera. Vynikajúca je aj druhá a tretia časť. Podarila sa aj štvrtá, no tú piatu môžeš pokojne ignorovať, aj keď sa v nej na sekundu objaví slovenský raper Rytmus.

4. Moonrise Kingdom (réžia: Wes Anderson, 2012)

Aký je film dlhý: 1 h a 30 minút

Kde sa dá pozrieť: Netflix

Podarená komédia režiséra a scenáristu Wesa Andersona dala Bruceovi Willisovi priestor na to, aby ukázal svoje humorné vlohy. Hercovi sa to podarilo nadmieru, keď vo filme prednesie hneď niekoľko vtipných dialógov a je dôležitým spestrením celého deja. Snímka má len hodinu a pol a dá sa pozrieť na Netflixe, takže jej určite daj šancu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia