Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2022, 19:11
Čas čítania 0:50
Daniel Mikolášik

Bruce Willis ohlásil koniec hereckej kariéry. Diagnostikovali mu totiž stratu reči

Bruce Willis ohlásil koniec hereckej kariéry. Diagnostikovali mu totiž stratu reči
Zdroj: Getty Images/Jim Spellman
FILMY A SERIÁLY BRUCE WILLIS SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Afázia je porucha spôsobená poškodením určitých oblastí mozgovej kôry a ovplyvňuje Willisovu schopnosť komunikovať.

Rodina Brucea Willisa vyhlásila, že americký herec ukončil kariéru. Dôvodom je, že lekári mu diagnostikovali afáziu, poruchu pojmového myslenia, ktoré je spojené s vnútornou rečou. Porucha spôsobená poškodením určitých oblastí mozgovej kôry ovplyvňuje jeho schopnosť komunikovať, neodborne sa nazýva aj ako strata reči, informuje Variety.

„Ako Bruceova rodina sme sa chceli s jeho úžasnými fanúšikmi podeliť o to, že náš milovaný Bruce má zdravotné problémy a nedávno mu diagnostikovali afáziu, ktorá ovplyvňuje jeho kognitívne schopnosti. Bruce preto končí s kariérou, ktorá preňho znamenala veľmi veľa,“ uvádza sa v spoločnom vyhlásení rodiny o jeho odchode do dôchodku.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Rumer Willis (@rumerwillis)

Rodina ďalej hovorí, že aktuálne zažívajú veľmi náročné obdobie, a preto ďakujú všetkým priaznivcom za podporu. „Veľmi si vážime vašu neustálu lásku, súcit a podporu. Ako Bruce vždy hovorí: ‚Ži naplno!‘ a tým sa všetci plánujeme riadiť aj teraz,“ dodáva rodina.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

V súvislosti s Willisovou filmovou kariérou sa v poslednom čase hovorí o úpadku. V predvečer Oscarov získal anticenové vyznamenanie Zlatá malina za sci-fi snímku Kozmický hriech, kde stvárňuje jedného z mužov, ktorí majú v roku 2524 zachrániť civilizáciu. Tento rok mal dokonca svoju vlastnú kategóriu s názvom najhorší herecký výkon Brucea Willisa v roku 2021, v ktorej súperilo 8 jeho posledných filmov.

Bruce Willis
Zdroj: Getty Images: Jim Spellman/WireImage
Domov
Zdieľať
Diskusia