Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2022 o 12:46
Čas čítania 2:00
Jana Mikysová

Citáty o láske z obľúbených seriálov a filmov. Výroky plné citov z Euphorie, Priateľov aj Harryho Pottera

REFRESHER CITÁTY PEKNÉ MYŠLIENKY
Uložiť Uložené

Prečítaj si citáty o láske, ktoré si v seriáloch a vo filmoch možno prehliadol.

Láska inšpiruje umelcov, čaruje úsmevy na tvári, motivuje nás robiť skutky, ktoré by nám inokedy ani nenapadli. Rovnako ako vie byť krásna a pestrofarebná, vie nám spôsobiť náročné časy, keď nie je opätovaná alebo máme zlomené srdce.

Láska je často motívom aj seriálov a filmov, preto sme sa pozreli na tie najviac obľúbené citáty o láske, ktoré v nich môžeš nájsť. Odzrkadľujú lásku vo všetkých podobách – šťastnú, romantickú, platonickú, neopätovanú aj nešťastnú. 

Citáty o láske z populárnych seriálov 

„Skutočná láska je, keď bez niekoho nemôžete ani existovať a radšej by ste zomreli ako byť odlúčení. Celý svet potemnie a na ničom inom nezáleží, iba na osobe stojacej pred vami.“ (Rue zo seriálu Euphoria)

Euphoria
Zdroj: HBO

Niekoľko výstižných citátov o láske sa nájde aj v obľúbenom seriáli Money Heist. Hoci krátky, ale veľmi trefný citát zaznel od Nairobi, keď povedala: „Na lásku potrebujete odvahu.“

„Koniec koncov, láska je dobrý dôvod na to, aby sa všetko úplne rozpadlo.“ (Tokyo zo seriálu Money Heist)

Money Heist
Zdroj: Netflix

V seriáli You sme síce videli veľmi desivé prejavy lásky, ale nájde sa v ňom aj citát, ktorý dokonale vystihuje naše konanie, keď sme zamilovaní.

„Niekedy robíme zlé veci pre ľudí, ktorých milujeme. Neznamená to, že je to správne, znamená to, že láska je dôležitejšia.“ (Joe zo seriálu You)

You | Netflix | Citáty o láske
Zdroj: Netflix

„Si Mesiac môjho života. To je všetko, čo viem, a všetko, čo potrebujem vedieť. A ak je to sen, zabijem muža, ktorý sa ma pokúša zobudiť.“ (Khal Drogo v seriáli Hry o tróny) 

Game of Thrones
Zdroj: HBO

„Najvzrušujúcejší, najnáročnejší a najvýznamnejší vzťah zo všetkých je ten, ktorý máte sami so sebou. A ak nájdete niekoho, kto vás bude milovať tak, ako milujete sami seba, je to úžasné.“ (Carrie Bradshaw zo seriálu Sex v meste) 

Sex v meste
Zdroj: HBO

Citáty o láske z našich obľúbených filmov 

Nemusí ísť nevyhnutne o romantický film, pozri sa, ktoré zaujímavé citáty o láske si možno prehliadol v nasledujúcich filmoch. 

Ak si videl už aspoň jeden zo série filmov Harry Potter, určite ti neušli emotívne scény, ktoré boli plné výrokov, čo ťa prinútia zamyslieť sa. 


„Neľutuj mŕtvych, Harry. Ľutuj živých a predovšetkým tých, ktorí žijú bez lásky,“
povedal Dumbledore vo filme Harry Potter a dary smrti.


Asi niet človeka, ktorý by dokázal neplakať počas rôznych emotívnych scén vo filme Harry Potter. Časť Harry Potter a väzeň z Azkabanu bola jednou z nich, aj citát o láske od Siriusa Blacka „Tí, ktorí nás milujú, nás nikdy neopustia. Nájdeš ich vždy tu“, ktorý vysloví, ukazujúc na svoju hruď.

Sirius Black, Harry Potter
Zdroj: Warner Bros./z filmu Harry Potter a Fénixov rád


„Bola mojou kotvou, mojou útechou v noci, bojovala za mňa s mojimi démonmi, keď som bol príliš slabý, príliš rozptýlený sebaľútosťou, aby som jej pomohol bojovať s nimi,“ hovorí sa vo filme After: Tajomstvo Hardin o Tesse.

After We Fell
After We Fell. Zdroj: Calmaple, Wattpad

„Prijímame iba lásku, o ktorej si myslíme, že si ju zaslúžime,“ zaznelo vo filme Perks of Being a Wallflower. 

„Zbabelosť pochádza buď z toho, že nemiluješ dostatočne, alebo nemiluješ vôbec, čo je v podstate rovnaká vec,“ zaznelo vo filme Polnoc v Paríži od Woodyho Allena.  

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa more than just Movie Quotes (@movie__gasm)


„Láska vyháňa strach a vďačnosť dokáže poraziť pýchu.“ (Louisa May Alcott, ktorá napísala knihu Malé ženy, podľa ktorej vznikol rovnomenný film) 

Domov
Zdieľať
Diskusia