Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2022, 19:30
Čas čítania 8:30
Ema Stanovská

Kam zájsť v Bratislave na kávu a koláč? Vybrali sme 11 najzaujímavejších kaviarní a cukrární

GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL KÁVA
Uložiť Uložené

V hlavnom meste sú ich stovky, no my ti teraz prinášame najzaujímavejšiu jedenástku.

Bratislavská kaviarenská gastroscéna sa posledné roky výrazne mení – prevádzku, kam si pred pár rokmi s obľubou chodil na kávu a obľúbený dezert, dnes už možno nenájdeš ani na mape. Cukráreň, do ktorej ťa v detstve cez víkendy brávala babka, je dnes už len sladkou spomienkou. 

To, čo sa vyvíja, sa však zvykne aj zlepšovať. V hlavnom meste dnes nájdeš elegantné dezerty ako z parížskeho bulváru, kysnuté koláče, ktoré ti pripomenú prázdniny u babičky, ale aj punčáky, ktorým sa skrátka nič nevyrovná. K tomu nesmie chýbať šálka dokonale pripravenej kávy a dobrá atmosféra. To všetko sme zvažovali pri výbere prevádzok, ktoré svojou kávovo-koláčovou ponukou vynikajú nad inými.

V Refresheri ochutnávame to najlepšie (a najhoršie) zo slovenskej gastroscény a vyberáme top podniky, ktoré by si na svojich potulkách Bratislavou nemal vynechať. Podporíš nás v tom, ak vstúpiš do Bratislava+ klubu. Nezabudni sledovať témy gastro a gastro Bratislava, aby ti nič neušlo.

Pasteleria

Adresa: Panská 246 | Laurinská 5
Objednaj si: espresso a krémeš

Nenápadnú cukráreň učupenú v pasáži na Panskej ulici Bratislavčania poznajú už od roku 2015. Najlepšia atmosféra je na terase, kde máš pokoj, ale zároveň si blízko rušného centra.

Odporúčané
McDonald’s hľadá nové posily do tímu. Okrem kariérneho rastu máš flexibilný pracovný čas, jedlo v 50 % zľave či lístky do kina McDonald’s hľadá nové posily do tímu. Okrem kariérneho rastu máš flexibilný pracovný čas, jedlo v 50 % zľave či lístky do kina 3. mája 2024, 9:30

Nájsť takýto kúsok intimity v Starom Meste je mimoriadne vzácne, preto je Pasteleria skvelé miesto napríklad na nedeľný oddych pri koláčiku s rodinou, ktorý môžete spojiť s prechádzkou po meste. Ak si s kamošmi alebo priateľkou a posedíte až do večera, hneď oproti máš craftovú piváreň, kam môžu smerovať vaše ďalšie kroky.

To, čo Pasteleriu preslávilo úplne najviac, sú vynikajúce krémeše – miestni tvrdia, že lepšie nikde nejedli, a my súhlasíme. Nie sú príliš presladené ani drahé, sú chuťovo vyvážené a jemné ako obláčik. Ani ostatné koláče však nezaostávajú – punčová, gaštanovo-orechová torta, torty a cheesecaky pečú poctivo, s láskou a z tých najlepších surovín. 

Najnovšie túto cukráreň nájdeš aj na Laurinskej 5 ako súčasť novootvoreného lokálneho obchodíka s dizajnovými doplnkami do domácnosti.

krémeš
Zdroj: Facebook/Pasteleria

Ost block

Adresa: Blumentálska 2728/21
Objednaj si: zákusok z cukrárne U Guľky a cold brew

Kaviareň Ost block je jedna z našich obľúbených „zenových oáz“. Kombinácia vkusného výberu materiálov, neónových svetiel a krásnych rastlín zaujme už na prvý pohľad a posedieť si v takejto „džungli“ je pre nás zakaždým zážitok.

Kaviareň býva obvykle preplnená, no kávu, drinky aj koláče si môžeš zobrať aj so sebou a vychutnať si ich napríklad v neďalekom parku (či o trochu vzdialenejšej Medickej záhrade). Originálne koktaily ako obľúbený fialový Purple rain či domáce cold brew si vezmeš v praktickej sklenenej fľaške, ktorú môžeš potom použiť na skladovanie potravín alebo ako vázu na poľné kvety.

Odporúčané
Najlepšie raňajky v Bratislave: zoradili sme TOP 7 prevádzok Najlepšie raňajky v Bratislave: zoradili sme TOP 7 prevádzok 1. mája 2024, 12:30

Ponúkajú výberovú kávu zo svetových, ale aj slovenských pražiarní, ako je Goriffee, Green Plantation či Diamonds Roastery, no ponuka sa pravidelne mení.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 40195 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kde si dáš (asi) najlepší punčák v meste.
  • Ktorá kaviareň ponúka tradičné portugalské pasteis de nata, od ktorých sa staneš závislý.
  • V ktorej cukrárni necháš za jeden dezert aj 9 eur, no stojí to za to (raz za čas).
  • Ktorá kaviareň ponúka moravské koláče ako od babky.
  • Kde si dáš najlepší mrkvový koláč, škoricové osie hniezda a brownie.
Domov
Zdieľať
Diskusia