Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Utorok 28. 6. 2022 meniny má Beáta

hľadaj na refresheri

Chceš dostávať notifikácie aj na tomto zariadení?
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Gastro

10 NAJ bufetov na oboch stranách Dunaja pod Bratislavou. Ktorý z nich sa oplatí navštíviť a ktorému by si sa mal radšej vyhnúť?

Cyklistická sezóna je aj v okolí Bratislavy v plnom prúde. Ponuka prevádzok na hrádzi sa rokmi rozširuje a okrem tradičných bufetových klasík sa už dočkáte aj odvážnejších konceptov.

Eduard Starkbauer
28. máj 2022, 12:30 Čas čítania: 6:12
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
10 NAJ bufetov na oboch stranách Dunaja pod Bratislavou. Ktorý z nich sa oplatí navštíviť a ktorému by si sa mal radšej vyhnúť?
Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer
Gastro
0
Eduard Starkbauer
28. máj 2022, 12:30
Čas čítania: 6:12

10 NAJ bufetov na oboch stranách Dunaja pod Bratislavou. Ktorý z nich sa oplatí navštíviť a ktorému by si sa mal radšej vyhnúť?

Cyklistická sezóna je aj v okolí Bratislavy v plnom prúde. Ponuka prevádzok na hrádzi sa rokmi rozširuje a okrem tradičných bufetových klasík sa už dočkáte aj odvážnejších konceptov.

Eduard Starkbauer
28. máj 2022, 12:30
Čas čítania: 6:12
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
10 NAJ bufetov na oboch stranách Dunaja pod Bratislavou. Ktorý z nich sa oplatí navštíviť a ktorému by si sa mal radšej vyhnúť?
Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Odoberať newsletter REFRESHERu
10 najlepších člankov Refresheru, raz za týždeň. Ak ťa emaily prestanú baviť, tak ich kedykoľvek zrušíš. Zadaním emailu súhlasíš s podmienkami portálu.

Teplé počasie láka už tradične v letných mesiacoch mnohých Bratislavčanov na bicykel. Cyklistické trasy na hrádzi popri oboch stranách Dunaja poskytujú skvelú možnosť športového vyžitia. Ako je však na tom miestna gastroscéna?

 

Spolu s rozširovaním základne cyklistov sa rozširuje aj ponuka stravovacích zariadení. Na rozdiel od nedávnej minulosti pribúdajú ku klasickým stánkom s pivom, kofolou, pagáčmi, čipsami a nanajvýš klobásou aj gastronomicky vyšperkované podniky s vlastným konceptom. 

 

V Refresheri neobľubujeme len dobré posedenie, ale aj športy. Ak aj ty rád prepájaš rôzne svety a si zvedavý na to, čo všetko ponúka neustále sa meniaca gastromapa hlavného mesta, staň sa predplatiteľom služby Refresher+.

 

Na oboch stranách Dunaja je popri hrádzi vyše 20 podnikov. Náš výber nemá za cieľ ponúknuť vyčerpávajúce svedectvo o tamojších cyklobufetoch. Zoznam môže inšpirovať a predstaviť rôznorodosť ponuky. Prevádzky o našej návšteve nevedeli. Všetky sme navštívili v druhej polovici mája v roku 2022.

Najviac Fancy: Bazzi Bistro

Bazzi Bistro
Posedenie je pokojné a príjemné. Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

 

Hrádza na „bratislavskej“ strane Dunaja štartuje pri Vrakuni a cez Šamorín pokračuje až do Maďarska. Ak na nej zastanete na okraji Hamuliakova, máte na výber z dvoch susedných, no úplne iných podnikov.

Prvý, Bazzi Bistro, je vzhľadom na svoju polohu odvážnym konceptom. Len márne by ste v ňom hľadali tradičné cyklobufetové klasiky. Namiesto nich si môžete vybrať z fancy gastronomických kúskov, ako sú hovädzie mäsové guľôčky s mandľami, so šalviou, s krémovou hľuzovkovou fregolou, nakladanými hríbmi a so šalátikom z petržlenovej vňate či chrumkavé stripsy z ostrieža nílskeho. Nechýba ani ančovičková majonéza, grilovaný šalát z jarnej cibuľky, fazuľové lusky či hrášok a tekvica.

 

Bazzi Bistro
Skvelé rizoto s krevetami. Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

 

Najdrahšie a zároveň najlákavejšie jedlo v ponuke počas návštevy bolo paradajkové rizoto s opečeným cesnakom, bazalkou a množstvom kokteilových (malých) krevetiek a jednou obrovskou krevetou. Ide o bezkonkurenčne najlepšie jedlo počas nášho putovania. Zodpovedá mu však aj cena 11,90 eura. Harmonický dojem z lahodného, vyváženého, poctivého, osviežujúceho, zo sýteho a zároveň vláčneho rizota dotvárala dymová aróma cesnaku a grilovanej krevety. 

 

Remeselné pivo Komín Summer však chutí rovnako ako v pivovare na Miletičke. Je rafinovane horké, aj keď by mu v slnečný deň svedčila nižšia teplota. Nevtieravá lounge muzika sa skvele hodí ku kulinárskym kreáciám. V Bazzi Bistre si dávajú na jedle aj atmosfére skutočne záležať. Pri návšteve si všimnete množstvo detailov vrátane kvetov či možnosti požičať si zo selekcie opaľovacích krémov a repelentov.

Najväčší výber: bufet Pri hrádzi (Hamuliakovo)

Bufet pri hrádzi
Miesta na sedenie, ako aj výberu je tu skutočne dosť. Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

 

Obrovské priestory Bufetu pri hrádzi oproti Bazzi Bistru ponúkajú aj obrovský výber naprieč dunajskou, slovensko-maďarskou gastronómiou. Narátame 6 rôznych tabúľ s ponukami a nakoniec si vyberáme dve polievky: halászlé a kapustnicu.

Obe boli podávané v sklených miskách a mali riedky charakter. Dvojeurová kapustnica obsahovala okrem kapusty aj pomerne malé kúsky údeného bravčového a klobásy. Halászlé za 5,50 eura tradične iba rybu. Konkrétne jeden veľký kus aj s kosťami a kožou. Pri jej jedení jednoznačne radíme zvýšenú obozretnosť. Polievky neurazili, avšak ani neohúrili.

 

Bufet pri Hrádzi
Polievky boli chutné. Pri halászlé však radíme opatrné jedenie. Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

 

To isté platí aj pri pive Pernštejn 11°. Nevýhodou bufetu je, že nápoje čapujú výlučne do jednorazových plastových pohárov a dá sa platiť jedine hotovosťou alebo, prekvapujúco, prevodom na účet. Prekvapivý je aj hudobný sprievod posedenia zložený z mixu maďarskej a slovenskej estrádnej muziky.

Najpoctivejší guláš: bufet Na hrádzi (Petržalka)

Bufet Na Hrádzi.
Veľkorysé posedenie ponúka rozmanitosť. Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

 

Prvá skúsenosť s obnaženým mužom v úlohe kuchára na nás čakala v petržalskom bufete s prozaickým názvom Na hrádzi. Za 6 eur dostávame podpriemerne veľkú misu poctivého a mimoriadne chutného domáceho bravčového guláša. 

Vyskúšaj predplatné
za 0,33
a čítaj všetko bez obmedzení
PRIDAJ SA K PREDPLATITEĽOMUŽ MÁM PREDPLATNÉ: PRIHLÁSIŤ SA
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 115429 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • V ktorom bufete nám bolo zle z klobásy.
  • Kde čapujú najviac druhov piva.
  • V ktorom bufete dostanete najlepšie hranolky.
  • Ktorý bufet má najpokojnejšie posedenie.

Upozorniť na chybu. Ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Náhľadový obrázok: Refresher/Eduard Starkbauer
NAHOR
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah.
Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.
Posielať email
Najčítanejšie články
Teraz
24 hod
7 dní
30 dní
Viac z témy gastro
Viac článkov
Sponzorované články
Viac článkov
Ďalšie news viac news
Mohlo by ťa zaujímať
Prejsť na úvodnú stránku
Domov
Zdieľať
Diskusia
Hľadať
Viac
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.
Zatvoriť