Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2021, 13:52
Čas čítania 0:54
Adam Novosad

Tento chlapík si ako prvý kúpil Lamborghini za bitcoin. Vtedy zaplatil toľko, že auto by dnes malo hodnotu 8,5 milióna dolárov

NEWS KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Spočiatku bol iba chudobným chlapíkom, ktorý v sebe objavil nadšenie pre kryptomeny.

V čase, keď vo svete o kryptomenách a bitcoine vedela len úzka skupina ľudí, Jay v digitálnych minciach videl potenciál na revolúciu.

Aj keď v roku 2010 nemal príliš veľa peňazí, pretože sa predtým presťahoval zo Spojených štátov amerických do Juhovýchodnej Ázie, kam prišiel pomáhať po ničivom cunami v roku 2004, rozhodol sa nakúpiť hardvér potrebný na ťaženie bitcoinu, informuje Coin Telegraph.

Netušil, že sa vďaka tomuto rozhodnutiu stanú finančne nezávislými ďalšie generácie jeho rodiny. V decembri roku 2013 sa uznávaný americký ekonóm Alan Greenspan vyjadril, že bitcoin nikdy nebude menou, za ktorú si človek bude môcť nakúpiť tovar. Jaya to nahnevalo a objednal si prvé Lamborghini za bitcoin, čo spustilo nekonečnú vlnu meme obrázkov.

bitcoin, kryptomeny, lamborghini
Zdroj: 4chan/reprofoto

Jay za Lamborghini zaplatil 217 bitcoinov, ktoré mali vtedy celkovú hodnotu okolo 217-tisíc dolárov. Dnes by za 217 bitcoinov dostal viac ako 8,5 milióna dolárov. Jay hovorí, že napriek tomu svoje rozhodnutie neľutuje. Krátko po roku 2011 musel veľkú časť svojich bitcoinov rozpredať, pretože s manželkou museli uživiť rodinu a väčšinu financií mali práve v digitálnych minciach.

Odporúčané
Ako čašníčka som na Slovensku zarobila viac ako mama doktorka v Minsku. Liza ako 17-ročná odišla z Bieloruska pred Lukašenkom Ako čašníčka som na Slovensku zarobila viac ako mama doktorka v Minsku. Liza ako 17-ročná odišla z Bieloruska pred Lukašenkom 4. júna 2021, 9:30

Napokon sa so svojím nákupom Lamborghini pochválil na internetovom fóre 4chan, kde mu spočiatku ľudia neverili, predajňa Lamborghini Newport Beach však medzitým nákup za bitcoiny potvrdila.

Jay dnes s rodinou žije v Juhovýchodnej Ázii, kam pred rokmi odišiel, a okrem nového Lamborghini, ktoré si časom doprial, má majetok s hodnotou, ktorá môže zabezpečiť niekoľko budúcich generácií.

Je dokonca hrdým vlastníkom zberateľskej fyzickej mince bitcoinu, ktorá v sebe obsahuje adresu a prístup k 1 000 bitcoinom, takže len v jednom predmete má takmer 40 miliónov dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia