Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2021, 15:56
Čas čítania 0:51
Kamila Šebestová

Slovensku sa v zápase s USA zatiaľ nedarí. Po druhej tretine prehrávame 4 : 1

NEWS MAJSTROVSTVÁ SVETA V HOKEJI 2021
Uložiť Uložené

V druhej tretine sa slovenskému tímu konečne podarilo dať prvý gól. Bohužiaľ, aj Američanom.

Slovenskému tímu na majstrovstvách sveta v hokeji sa zatiaľ nedarí poraziť americký tím. Nádej, že sa bude opakovať udalosť spred dvoch rokov, keď sa nám podarilo zvíťaziť nad Američanmi 4 : 1, pomaly umiera. V prvej tretine dostal slovenský tím od amerických útočníkov tri góly. V druhej tretine sa mu podarilo streliť prvý gól, no, bohužiaľ, skórovali aj Američania.

Výsledok je však stále ťažké predpokladať. Vďaka energii a snaživosti mladého tímu sa mnohí domnievali, že máme šancu vyhrať. Oproti predchádzajúcim zápasom nastali v tíme určité zmeny, po prehre s Českou republikou sa tím vrátil k produktívnej zostave útočníkov Cehlárik, Hrivík a Lantoši s kapitánom Marekom Ďalogom. 

Musíme hrať rýchlo a jednoducho. Verím, že ich porazíme,“ povedal pred zápasom útočník Marián Studenič. Podľa trénera si treba dávať veľký pozor na americké protiútoky, ktoré sú smrtiace. Američania vyhrali na tohtoročných majstrovstvách šesťkrát za sebou, prehrali zatiaľ len prvý zápas s Fínskom. Porazili aj Kanadu, ktorú k americkému tímu často prirovnávajú. 

Odporúčané
Reprezentant Liška: Ramsay z lavičky na rozhodcu nenadáva, keď niečo povie, má to obrovskú váhu (Rozhovor) Reprezentant Liška: Ramsay z lavičky na rozhodcu nenadáva, keď niečo povie, má to obrovskú váhu (Rozhovor) 7. júna 2021, 12:30

Zvláštnosťou dnešného zápasu v Rige bola aj prítomnosť amerického Slováka Kevina Labanca, jeho rodičia sa narodili v Československu. Dnes sa tak postavil proti Slovákom, s ktorými ho spájajú korene.

Podľa Medzinárodnej hokejovej federácie je pred slovenským tímom na 3. mieste Česko s 13 bodmi, Švajčiarsko s 15 bodmi a prvenstvo obsadil tím Ruska so 17 bodmi. Ak by sa slovenskému tímu podarilo zápas otočiť, postúpi do semifinále. 

Článok aktualizujeme.

Odporúčané
MS v hokeji 2021: proti Slovensku sa v tíme USA postaví aj americký Slovák MS v hokeji 2021: proti Slovensku sa v tíme USA postaví aj americký Slovák 3. júna 2021, 9:45
Domov
Zdieľať
Diskusia