Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. mája 2021, 17:26
Čas čítania 0:37
Tímea Krauszová

Slovák, ktorému za schvaľovanie terorizmu hrozilo 15 rokov, odišiel len s podmienkou. Do každej mešity granát, napísal na internete

NEWS NOVÝ ZÉLAND
Uložiť Uložené

33-ročný Milan Lalik vyviazol s podmienkou. Na sociálnej sieti napísal, že do každej mešity patrí granát.

33-ročný Milan Lalik ešte v roku 2019 komentoval článok o teroristickom útoku na Novom Zélande. V tamojších mešitách vtedy zomrelo 51 ľudí, vraždiaceho teroristu odsúdili na doživotie. Na problémy so súdmi si však zarobil aj Lalik, ktorý pod článkom napísal komentár podnecujúci do podobného teroristického činu, znela obžaloba. V komentári stálo „do každej mešity granát“ a Slovákovi žijúcemu v Česku za to hrozilo 5 až 15 rokov vo väzení, informuje iDnes.cz.

Odporúčané
Prečo museli Priatelia skončiť, aj keď v sledovanosti absolútne rozprášili aj také hity ako Game of Thrones? Prečo museli Priatelia skončiť, aj keď v sledovanosti absolútne rozprášili aj také hity ako Game of Thrones? 27. mája 2021, 9:33

Vyviazol s podmienkou

Súd v Ostrave napokon Lalikovi určil trojročný trest vo väzení, no s dvojročným podmienečným odkladom. Slovák pre médiá povedal, že je rád, že nemusí ísť za mreže. Všetky sociálne siete si vraj zmazal a nechystá sa tam vrátiť.

Štátny zástupca Michal Król však upozornil na nepomer v trestoch za činy, ktoré schvaľujú nejaké trestné konanie. Zatiaľ čo za schvaľovanie terorizmu hrozí v Česku 5 až 15 rokov vo väzení, za schvaľovanie vraždy je to maximálne rok a v prípade, že si človek aj začne zháňať spolupáchateľov, trest je ešte nižší.

Domov
Zdieľať
Diskusia