Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2021, 7:52
Čas čítania 0:47
Adam Novosad

Ruskí agenti zo Salisbury a z Vrbětíc boli povýšení, dnes pracujú priamo pre Kremeľ pod dohľadom Putina, hovorí investigatívec

Ruskí agenti zo Salisbury a z Vrbětíc boli povýšení, dnes pracujú priamo pre Kremeľ pod dohľadom Putina, hovorí investigatívec
Zdroj: Policie ČR
NEWS RUSKO ZAHRANIČNÁ POLITIKA SR
Uložiť Uložené

Za svoje zásluhy si podľa všetkého vyslúžili významné miesto v Kremli.

Z tajných agentov sa údajne stali zamestnanci Kremľa. Alexander Miskin a Anatolij Čepiga, o ktorých sa hovorí ako o hlavných podozrivých v prípade výbuchu muničného skladu v českých Vrběticiach aj otravy Sergeja Skripaľa v Spojenom kráľovstve, postupom času získali pracovné pozície priamo v Kremli pod dohľadom prezidenta Vladimira Putina. Vo videu zverejnenom na YouTube ruského opozičného politika Alexeja Navaľného to tvrdí investigatívny novinár skupiny Belligcat Christo Grozev. 

Nejde však o trest, ale skôr o povýšenie, vysvetľuje vo videu novinár Christo Grozev z investigatívnej skupiny Bellingcat. Miskin aj Čepiga podľa neho museli opustiť rady tajnej služby GRU po medializovaní pokusu o otravu Sergeja Skripaľa, a tak si za svoje zásluhy vyslúžili povýšenie do Moskvy.

Domov
Zdieľať
Diskusia