Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2021, 8:45
Čas čítania 0:52
Adam Novosad

VIDEO: Desivé zranenie z UFC. Bojovník si zlomil nohu na polovicu hneď po 17 sekundách zápasu, protivník vyhral bez jediného úderu

ŠPORT UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Na podujatí UFC 261 sa diali veci, ktoré ľudí dvíhali zo sedadiel a pohoviek.

Zranenia bývajú bežnou súčasťou súbojov v oktagone. Organizácia UFC má za sebou veľkolepé podujatie UFC 261, v ktorom bol hlavným ťahákom zápas Kamaru Usmana s Jorgem Masvidalom. Usman zničil svojho protivníka tvrdým knockoutom, ale na hlavnej karte podujatia sa objavil ešte jeden súboj, o ktorom sa bude dlho rozprávať, informuje MMAFighting.

Odporúčané
VIDEO: Premiér Eduard Heger v mimoriadnom príhovore vyzval všetkých Slovákov, aby sa zaočkovali, nech porazíme pandémiu VIDEO: Premiér Eduard Heger v mimoriadnom príhovore vyzval všetkých Slovákov, aby sa zaočkovali, nech porazíme pandémiu 24. apríla 2021, 20:27

Chris Weidman ako bývalý šampión UFC v strednej váhovej triede nastúpil do oktagonu proti Uriahovi Hallovi. Súboj však trval len niekoľko sekúnd, keď sa Weidman napriahol a z celej sily uštedril Hallovi kop do nohy. Weidmanova noha však silný kop nezvládla.

Bojovník utrpel okamžitú fraktúru lýtkovej a holennej kosti, po ktorej sa zvalil na podlahu a rozhodca musel zápas ukončiť.

Desivé zranenie síce Weidmana vyradilo z hry, keď ho však odnášali na nosidlách, svojim podporovateľom ukázal veľavravné gesto so zdvihnutou rukou, čím signalizoval, že je v poriadku. Okamžitá zlomenina nohy pritom znamenala, že prekvapený Uriah Hall zvíťazil po 17 sekundách zápasu bez akéhokoľvek úderu či kopu.

Pozoruhodný rekord si všimol šéf UFC Dana White, ktorý zdieľal video zo zápasu so slovami, že ide o prvého bojovníka v histórii UFC, ktorému sa podarilo zvíťaziť bez úderu. Hall dokonca v rozhovore po zápase viackrát zopakoval, že si Weidmana veľmi váži a praje mu skoré zotavenie, pretože práve takéto zranenia nechce nikto zažiť, sú však nevyhnutnou súčasťou bojových športov.

Domov
Zdieľať
Diskusia