Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. apríla 2021, 20:27
Čas čítania 0:52
Viktor Kniš

VIDEO: Premiér Eduard Heger v mimoriadnom príhovore vyzval všetkých Slovákov, aby sa zaočkovali, nech porazíme pandémiu

NEWS
Uložiť Uložené

Aj samotný Eduard Heger sa už prihlásil do čakárne.

Očkovanie je v aktuálnej situácii najrýchlejšou cestou, ako nad pandémiou ochorenia covid-19 zvíťaziť v relatívne krátkom čase. V sobotňajšom mimoriadnom príhovore v RTVS to uviedol predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO). Slovákov zároveň požiadal, aby využili možnosť vakcinácie.


„Pridajte sa aj vy k viac ako jednému miliónu ľudí – občanov Slovenskej republiky, ktorí sa už zaočkovať dali,“ vyzval Heger tých, ktorí sa na očkovanie už môžu prihlásiť, ale aj tých, na ktorých ešte len príde rad.

Odporúčané
Zákaz vychádzania od ôsmej hodiny sa možno bude posúvať, povedal minister životného prostredia Zákaz vychádzania od ôsmej hodiny sa možno bude posúvať, povedal minister životného prostredia 24. apríla 2021, 13:22


„Robíme to pre nás a je to najmä na nás a o nás,“ zdôraznil premiér a pripomenul, že v čase, keď sa pandémia začala, túžobne sa očakávala vakcína, ktorá umožní vrátiť život do normálnych koľají.


Heger verí, že sa zopakuje obdobie, keď Slovensku pomohlo pri prvej vlne pandémie spoločné úsilie. „To bola najlepšia možná voľba v tomto náročnom období,“ zdôraznil predseda vlády. Je presvedčený, že pandémiu sa opäť podarí spoločne zvládnuť prostredníctvom vakcinácie, a to definitívne.

Predseda vlády dnes zároveň na svoj facebookový účet pridal video, v ktorom sa prihlásil do čakárne na očkovanie. „Všetci si želáme návrat k normálnemu životu a jedinou cestou je vakcína. Chcem sa pridať k miliónu z vás a dám sa zaočkovať. Ďakujem každému, kto sa dal zaočkovať, a pokračujme ďalej. Vakcína je sloboda,“ napísal. 

Celý príhovor predsedu vlády Eduarda Hegera si môžeš pozrieť na facebookovej stránke RTVS

Domov
Zdieľať
Diskusia