Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2021, 12:06
Čas čítania 0:33
Daniel Mikolášik

Ruského podnikateľa, ktorý verejne kritizoval Vladimira Putina, zaškrtili v Londýne. Vyšetrovatelia vylúčili samovraždu

Ruského podnikateľa, ktorý verejne kritizoval Vladimira Putina, zaškrtili v Londýne. Vyšetrovatelia vylúčili samovraždu
Zdroj: Flickr/Charles Roffey (ilustrační foto)
NEWS RUSKO VLADIMIR PUTIN VRAŽDA
Uložiť Uložené

Mŕtve telo Nikolaja Gluškova našli v jeho londýnskom byte. Vyšetrovanie ukázalo, že ho niekto uškrtil.

Ruského podnikateľa Nikolaja Gluškova, ktorý bol známy tým, že kritizoval Vladimira Putina, zavraždili. Podľa súdnej patologickej správy ho niekto uškrtil v jeho londýnskom byte. Vyšetrovatelia tak vylúčili špekulácie, že išlo o samovraždu, informuje BBC.

Mŕtve telo 68-ročného Gluškova našli ešte v marci 2018 v jeho byte na predmestí New Malden v juhozápadnom Londýne. Hovorilo sa o ňom ako o bývalom spolupracovníkovi nebohého ruského oligarchu Borisa Berezovského.

Odporúčané
Alexej Navaľnyj sa opäť prihovára z väzenia: Hrozí mi samotka, moje podmienky sa podobajú mučeniu Alexej Navaľnyj sa opäť prihovára z väzenia: Hrozí mi samotka, moje podmienky sa podobajú mučeniu 29. marca 2021, 22:08

Gluškov utiekol z Ruska po tom, čo ho obvinili pre podozrenia z podvodov a tunelovania počas funkcie zástupcu riaditeľa leteckej spoločnosti Aeroflot. V roku 2010 mu vo Veľkej Británii poskytli politický azyl a o sedem rokov neskôr ho počas jeho neprítomnosti ruský súd odsúdil na osem rokov väzenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia