Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2021, 9:43
Čas čítania 0:59
Tímea Krauszová

VIDEO: Košickí policajti pri zásahu zbili mladíka, zákrok už vyšetruje policajná inšpekcia

NEWS KOŠICE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Jeden z mužov zákona uštedril mužovi takú ranu, že sa zosunul na zem.

Košickí policajti pri zásahu zbili mladíka. Jeden z mužov zákona uštedril mužovi takú ranu, že sa zosunul na zem. Mladík však dostal aj ďalšie, keď mu chceli nasadiť putá. Zákrok už vyšetruje policajná inšpekcia, hoci podľa hovorkyne košickej krajskej polície bol primeraný. Vyšetrovanie podľa reportáže TV Markíza komplikuje pandémia.

Jednou ranou ho zrazil k zemi

Zábery v reportáži sú z konca leta 2020. Vidieť tam záver policajného zásahu, ku ktorému došlo v centre mesta. Na pomerne rušnej ulici je množstvo ľudí a policajt sa s mužom chvíľu zrejme háda. Mladík v spoločnosti kamarátov z miesta diania ustupuje, o jedného zo spoločníkov sa aj opiera vo chvíli, keď ho policajt udrel. Najskôr mu jeden policajt zasadil ranu, ktorá ho poslala k zemi, vzápätí vidieť, ako ho pacifikujú až štyria policajti

Odporúčané
Loď Ever Given, ktorá skoro týždeň blokovala Suezský prieplav, je opäť plavbyschopná Loď Ever Given, ktorá skoro týždeň blokovala Suezský prieplav, je opäť plavbyschopná 29. marca 2021, 8:13

Zásah kritizovala aj lektorka policajnej akadémie. Podľa nej je úlohou policajta situáciu upokojiť, a nie ju ešte viac eskalovať. Nie je však jasné, čo fyzickému spacifikovaniu predchádzalo a prečo bolo potrebné, aby tam boli toľkí policajti.

Podľa hovorkyne košickej krajskej polície Jany Mésarovej mladík vraj policajtom kazil iný zásah. Nereagoval na ich výzvy a bol agresívny. „Jeho agresivita stúpala, pričom sa policajtom vyhrážal fyzickým útokom, verbálne im nadával, pričom vo svojom agresívnom správaní pokračoval,“ povedala pre TV Markíza. Podľa jej slov nadriadený vyhodnotil zásah ako oprávnený. 

Aj minister vnútra Roman Mikulec na tlačovke povedal, že vie len o tom, že muž bránil inému služobnému zákroku. Vraj mal údajne aj extrémistické názory. Zásah však prešetrí policajná inšpekcia. Zatiaľ nikoho konkrétneho neobvinili.

Domov
Zdieľať
Diskusia