Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2021, 12:44
Čas čítania 1:23
Tímea Krauszová

Takto vyzerá prvý virtuálny dom na svete. Majiteľ zaň zaplatil pol milióna dolárov

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Po virtuálnom nábytku a virtuálnych luxusných dizajnových botaskách prichádza nový fenomén.

Po virtuálnom nábytku a virtuálnych luxusných dizajnových botaskách prichádza nový fenomén. Digitálny dom, ktorý dizajnovala kanadská umelkyňa Krista Kim s pomocou architekta v softvéri bežne využívanom pre videohry, už má nového majiteľa. 3D súbor, vďaka ktorému sa majiteľ bude môcť prechádzať po svojom novom dome postavenom na planéte podobnej Marsu, stál pol milióna dolárov či 288 Etherov

Odporúčané
Nové tenisky od Gucci môžu byť tvoje už za necelých 10 eur. Budú však len virtuálne  Nové tenisky od Gucci môžu byť tvoje už za necelých 10 eur. Budú však len virtuálne 18. marca 2021, 8:38

Prvý digitálny dom na svete

Ide o prvý digitálny dom na svete, píše britský Guardian. Trh s NFT, teda nezameniteľnými, unikátnymi tokenmi (z anglického non-fungible tokens), sa v poslednom období teší veľkému záujmu.

Zvyčajne vo svete NFT ide o umelecké diela v digitálnej forme, za ktoré sa platí kryptomenami, no môže ísť aj o iné zberateľské kúsky. Napríklad prvý príspevok na Twitteri od jeho spoluzakladateľa Jacka Dorseyho, ktorý publikoval pred 15 rokmi, predali ako NFT za takmer tri milióny dolárov. V príspevku je len jednoduchý text o tom, že si Dorsey práve založil svoj účet na Twitteri.

Domov
Zdieľať
Diskusia