Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2021, 21:06
Čas čítania 0:37
Lukáš Čelka

Z Elona Muska už nie je CEO Tesly, ale technoking. Zatiaľ nikto neprezradil, či bizarné pomenovanie má nejaký hlbší význam

Z Elona Muska už nie je CEO Tesly, ale technoking. Zatiaľ nikto neprezradil, či bizarné pomenovanie má nejaký hlbší význam
Zdroj: TASR
NEWS ELON MUSK TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Aby toho nebolo málo, premenoval aj finančného šéfa firmy, Zacha Kirkhorna, z ktorého je po novom už „majster mince".

Šéfovia firiem sa v angličtine bežne označujú skratkou CEO, čiže chief executive officer. Elonovi Muskovi sa asi zdalo toto pomenovanie pozície príliš obyčajné, keďže sa premenoval, a po novom je z neho už  "technoking Tesly", informoval o tom portál Hospodárske Noviny.

Odporúčané
Muž dostal pokutu za zákaz vychádzania napriek tomu, že nemá domov. Polícia prípad prešetrí Muž dostal pokutu za zákaz vychádzania napriek tomu, že nemá domov. Polícia prípad prešetrí 16. marca 2021, 19:31

Aby toho nebolo málo, premenoval aj finančného šéfa firmy Zacha Kirkhorna, z ktorého je po novom už  „majster mince". Obidve nové označenia pozícií už stihla automobilke schváliť aj americká komisia pre cenné papiere a platiť budú od najbližšieho pondelka. Musk však nevydržal ani toľko a za technokinga sa už stihol označiť na svojom Twitteri.

Z Elona Muska už nie CEO Tesly ale Technoking. Zatiaľ nikto neprezradil, či bizarné pomenovanie má nejaký hlbší význam
Zdroj: Twitter / @Elonmusk

Z akého dôvodu Tesla premenovala manažérske posty a aký majú význam, zatiaľ nikto netuší. Predpokladá sa však, že v prípade majstra mince Kirkhorna pôjde najskôr o narážku na jeho nedávnu obrovskú investíciu do bitcoinu. 

Ďalšou zaujímavosťou je, že komisia pre cenné papiere kurióznu úpravu titulov Tesle vôbec schválila, keďže s ňou Musk nemá práve najlepšie vzťahy. Nedávno sa s nimi dokonca súdil. 

Domov
Zdieľať
Diskusia