Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2021, 19:31
Čas čítania 0:47
Lukáš Čelka

Muž dostal pokutu za zákaz vychádzania napriek tomu, že nemá domov. Polícia prípad prešetrí

Muž dostal pokutu za zákaz vychádzania napriek tomu, že nemá domov. Polícia prípad prešetrí
Zdroj: Vagus, TASR/Pavel Neubauer
NEWS
Uložiť Uložené

Policajný hovorca tvrdí, že muž s pokutou aj jej výškou súhlasil.

Včera sme ti priniesli článok o mužovi, ktorý nemá domov, no aj tak dostal pokutu 100 eur za porušenie zákazu vychádzania. Prípad medializovalo aj Občianske Združenie Vagus, pracujúce s ľuďmi bez domova, na svojom Facebooku s tým, že situáciu označilo za absurdnú, pretože ľudia ako tento muž nemajú zákaz vychádzania ako dodržať.

Odporúčané
Muž dostal 100 € pokutu za porušenie zákazu vychádzania. Nemá však domov Muž dostal 100 € pokutu za porušenie zákazu vychádzania. Nemá však domov 15. marca 2021, 19:34

Občianske združenie argumentovalo tým, že na Slovensku je viac ako 23-tisíc ľudí, ktorí nemajú, kde prežiť lockdown. Tvrdia, že pokutovanie týchto ľudí spôsobí len prehlbovanie ich krízy a navyšovanie dlhu, ktorý nie sú schopní už teraz splácať. Požiadali preto o usmernenie vylučujúce ľudí bez domova z ukladania pokút za porušenie zákazu vychádzania a zároveň chcú, aby im polícia odpustila už uložené pokuty.

Polícia prípad prešetrí

Hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Michal Szeiff pre Refresher potvrdil, že ich hliadka zastavila 13. marca. v popoludňajších hodinách na Grosslingovej ulici v Bratislave muža, ktorého následne podrobila kontrole.


„V rámci kontroly hliadka zistila, že muž sa pohybuje na verejnosti bez toho, aby
vedel zdôvodniť niektorú z výnimiek aktuálne platného zákazu vychádzania. Z tohto
dôvodu bola mužovi uložená bloková pokuta vo výške 100 ,- €. Osoba s pokutou a jej výškou
súhlasila, čo potvrdila podpisom na príslušnom tlačive,“ dodal Szeiff s tým, že postup hliadky Policajného zboru, ako aj uložená pokuta budú predmetom kontroly.

Domov
Zdieľať
Diskusia