Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2021, 19:34
Čas čítania 1:04
Tímea Krauszová

Muž dostal 100 € pokutu za porušenie zákazu vychádzania. Nemá však domov

NEWS BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Muž žije na ulici. Dnes ho zastavili policajti, za nerešpektovanie zákazu vychádzania dostal stoeurovú pokutu.

„V sobotu popoludní o 13.51 dostal pokutu 100 € človek, ktorý prechádzal ulicou v Bratislave. Ako človek bez domova tu žije niekoľko rokov, no trvalý pobyt má v Slovenskej Ľupči. Porušil tak zákaz vychádzania mimo okres,“ informovalo OZ Vagus na Facebooku. Človeka policajti zastavili náhodne, mal respirátor aj potvrdenie o prekonaní ochorenia covid-19. Občianske združenie, ktoré pracuje s ľuďmi bez domova, označuje túto situáciu za absurdnú, pretože títo ľudia nemôžu zákaz vychádzania dodržať. Nemajú totiž možnosť, ako ostať doma.

Odporúčané
Predajkyňa Notabene Oľga: Tri roky som strávila na ulici, cez deň sme sa chodili schovávať do ružinovskej nemocnice (Rozhovor) Predajkyňa Notabene Oľga: Tri roky som strávila na ulici, cez deň sme sa chodili schovávať do ružinovskej nemocnice (Rozhovor) 31. augusta 2020, 10:31

Pokuty pre ľudí bez domova

Podľa Vagusu je na Slovensku viac ako 23-tisíc ľudí, ktorí nemajú, kde prežiť lockdown. „Len v Bratislave žije bez domova mnoho ľudí, ktorí sem pricestovali z iných regiónov a nemajú možnosť vrátiť sa naspäť. Pokutovanie týchto ľudí spôsobí jediné - prehlbovanie ich krízy a navyšovanie dlhu, ktorý nie sú schopní splácať,“ píšu na Facebooku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia