Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2021, 18:11
Čas čítania 0:42
Adam Novosad

Tento špeciálny robot dezinfikuje školské triedy v Dánsku. Silným UV svetlom vie ničiť koronavírus vo vzduchu aj na povrchoch

Tento špeciálny robot dezinfikuje školské triedy v Dánsku. Silným UV svetlom vie ničiť koronavírus vo vzduchu aj na povrchoch
Zdroj: UVD Robots
TECH DÁNSKO
Uložiť Uložené

Európska únia nakúpila 200 špeciálnych robotov na dezinfekciu škôl či nemocníc.

Boj proti koronavírusu neprebieha len v nemocniciach a nezvádzajú ho iba ľudia. Vo viacerých členských štátoch Európskej únie sa do práce pustili už aj inteligentné roboty, ktoré dokážu dezinfikovať väčšie priestory za niekoľko minút.

Dnes takéto roboty na dezinfekciu používajú v 11 európskych štátoch, predovšetkým v nemocniciach a školách, no aj v nákupných centrách.

„Máme správy z mnohých nemocníc, ktoré hovoria, že predtým, než dostali robota, mali veľa zamestnancov nakazených Covidom-19, ale keď robota začali používať na rôznych oddeleniach, tak v skutočnosti nemali prípady nakazených pracovníkov,“ konštatuje Per Juul Nielsen ako šéf spoločnosti UVD Robots, ktorá tieto konkrétne zariadenia vyrába.

Domov
Zdieľať
Diskusia