Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
8. marca 2021, 15:22
Čas čítania 0:55
Lukáš Čelka

Branislav Gröhling: Jediný tvrdý lockdown, ktorý potrebujeme, je lockdown Facebooku

NEWS BRANISLAV GRÖHLING KOALIČNÁ KRÍZA
Uložiť Uložené

Minister školstva tvrdí, že do stredy žiadne ďalšie verejné vyhlásenia na túto tému už nebudú.

Minister školstva Branislav Gröhling počas rozhovoru v Rádiu Expres kritizoval komunikáciu vládnych predstaviteľov cez sociálne siete a aj to, akým spôsobom si posielajú odkazy. „Jediný tvrdý lockdown, ktorý potrebujeme, je lockdown Facebooku,”  rozhorčil sa minister.

Gröhling tvrdí, že Matovič konal úplne cez čiaru, keď pripísal Sulíkovi spoluzodpovednosť za smrť Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. „Potom prídu aj tvrdé slová, ktoré sú však za zatvorenými dverami,”  dodal minister školstva k napätej situácii v koalícii.

Na margo rekonštrukcie vlády sa vyjadril, že nepredpokladá, že by sa SaS zmierila s tým, keby žiadna rekonštrukcia neprebehla. „S niečím takým nebudeme spokojní,“ dodal Gröhling s tým, že do stredy žiadne ďalšie verejné vyhlásenia na túto tému nebudú. Podľa jeho slov koalícia interne stále diskutuje, pričom na stole je funkcia každého člena vlády. Tvrdí, že sa ešte čaká na vyjadrenia poslaneckých klubov Sme rodina a OĽaNO.

Ústne maturity sa pravdepodobne nezrušia

Gröhling tvrdí, že napriek tomu, že to vyzerá, akoby bol na školách chaos, je istým spôsobom regulovaný. Rezort podľa jeho slov nedokáže nastaviť pravidlá a nariadenia, ktoré by mohol uplatniť na všetkých 5000 škôl či iných školských zariadení, keďže budú vždy existovať výnimky.

Odporúčané
Slováci sa vtipnými memes vysmievajú z hroziaceho pádu Hegerovej vlády. Zo Sulíka spravili vypočítavého Forresta Gumpa Slováci sa vtipnými memes vysmievajú z hroziaceho pádu Hegerovej vlády. Zo Sulíka spravili vypočítavého Forresta Gumpa 13. decembra 2022, 14:00

Minister školstva počas rozhovoru určite nepotešil žiakov posledných ročníkov na stredných školách, tvrdí, že sa doposiaľ neuvažuje o zrušení ústnych maturít, ktoré majú prebiehať v máji. Takýto scenár však ani nevyvrátil, skôr sa vyjadril, že „možné je všetko“. Rozhodnutie má podľa jeho slov závisieť od toho, ako sa bude ďalej vyvíjať pandémia.

Odporúčané
Politológ: Nevylučujem pád vlády. Záleží, kam sú hlavní aktéri ochotní zájsť (Rozhovor) Politológ: Nevylučujem pád vlády. Záleží, kam sú hlavní aktéri ochotní zájsť (Rozhovor) 3. marca 2021, 19:06
Domov
Zdieľať
Diskusia