Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2021, 21:10
Čas čítania 0:38
Lukáš Čelka

Jedna z najbohatších žien sveta a bývalá manželka zakladateľa Amazonu MacKenzie Scottová sa vydala za učiteľa

Jedna z najbohatších žien sveta a bývalá manželka zakladateľa Amazonu MacKenzie Scottová sa vydala za učiteľa
Zdroj: Giving Pledge LLC
NEWS AMAZON SVADBA
Uložiť Uložené

Od rozvodu s Jeffom Bezosom rozdala viac ako 4 miliardy dolárov svojho majetku.

MacKenzie Scottová, bývalá manželka zakladateľa Amazonu Jeffa Bezosa, sa podľa portálu Wall Street Journal vydala za učiteľa prírodovedných predmetov Dana Jewetta, ktorý pracuje na súkromnej škole v Seattli. Podľa informácií portálu žije Scottová v tomto meste so svojím novým manželom a štyrmi deťmi.

Scottová pomohla Bezosovi založiť spoločnosť Amazon ešte v roku 1994. V roku 2019 sa však rozviedli, keď odhalila Bezosovu aféru s reportérkou. Mali spolu 4 deti.

Odporúčané
Európska lieková agentúra vyzvala štáty EÚ, aby neschvaľovali vakcínu Sputnik V ani na núdzové použitie Európska lieková agentúra vyzvala štáty EÚ, aby neschvaľovali vakcínu Sputnik V ani na núdzové použitie 8. marca 2021, 12:00

Po rozvode dostala Scottová 20 miliónov akcií Amazonu, ktoré predstavujú približne 4-percentný podiel zo ziskov gigantického e-shopu. V čase rozpadu ich manželstva mali akcie hodnotu zhruba 30 miliárd dolárov.

Scottová sa neskôr prihlásila aj do programu Giving Pledge a stanovila si za cieľ rozdať viac ako polovicu svojho bohatstva, ktoré podľa indexu miliardárov Bloomberg v súčasnosti predstavuje 53,5 miliárd dolárov.

Slová jej nového manžela z manželského sľubu „V šťastnej zhode okolností som sa oženil s jednou z najštedrejších a najláskavejších žien, aké poznám, a pripojím sa k nej v záväzku odovzdať obrovské finančné bohatstvo, ktoré bude slúžiť iným.“ cituje článok portálu Journal.

Domov
Zdieľať
Diskusia