Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2021, 17:26
Čas čítania 0:49
Viktor Kniš

FOTO: Takto prevážajú slovenských pacientov s koronavírusom v ťažkom stave do nemeckých nemocníc

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Pracovníci Záchrannej služby Košice dnes previezli COVID pacienta s umelou pľúcnou ventiláciou na palube lietadla z Bratislavy do Dortmundu.

Do nemeckého Dortmundu v sobotu previezli dvoch pacientov zo západného Slovenska. Prvého pacienta previezla letecká ambulancia v sobotu ráno, s druhým pacientom vzlietol vládny špeciál v sobotu krátko popoludní. Ide o medzinárodnú pomoc v rámci európskej solidarity, ktorú už využili viaceré európske krajiny vrátane Holandska či Francúzska.

Pracovníci Záchrannej služby Košice zverejnili niekoľko fotografií. „Ďakujeme Nemecku za pomoc slovenským pacientom v týchto ťažkých časoch,“ napísali v príspevku. 

Podľa ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka Slovensku pomôžu viaceré nemecké krajiny. „Okrem Severného Porýnia – Vestfálska ponúkli pomoc prevziať na liečenie slovenských pacientov aj iné spolkové krajiny - Bádensko-Württembersko, pripravenosť vyjadrilo Bavorsko,“ píše Ivan Korčok na Facebooku s tým, že naša diplomacia je v kontakte aj s inými časťami Nemecka.

Odporúčané
Sulík: Najprv ma premiér posiela do Mongolska, teraz do Austrálie, ja chcem rekonštrukciu vlády na Slovensku Sulík: Najprv ma premiér posiela do Mongolska, teraz do Austrálie, ja chcem rekonštrukciu vlády na Slovensku 6. marca 2021, 16:33

Slovensko sa podľa neho nachádza v situácii, kedy sú kapacity nemocníc na hranici možností a Nemecko sa ako prvé ozvalo, keď sme požiadali o pomoc členské štáty EÚ.

„V núdzi spoznáš priateľa. Za túto pomoc som dnes predsedovi krajinskej vlady Severné Porýnie - Vestfálsko Arminovi Laschetovi poďakoval,“ dodáva Korčok. 

Domov
Zdieľať
Diskusia