Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2021, 10:45
Čas čítania 0:48
Daniel Mikolášik

Štát nechal zodpovednosť za očkovanie neregistrovaným Sputnikom na lekárov

NEWS SPUTNIK V
Uložiť Uložené

Takto musia postupovať v prípade závažných nežiadúcich účinkov.

Igor Matovič obišiel vedcov aj koalíciu, ktorá sa na Sputniku nevedela dohodnúť, a kúpil v Moskve ruskú vakcínu. Ide o doteraz neregistrovanú očkovaciu látku, ktorú sa v rámci EÚ rozhodli používať len dve krajiny – Maďarsko a Slovensko. Rusi tvrdia, že o registráciu Sputnika požiadali Európsku liekovú agentúru, tá však tvrdí opak.

Odporúčané
Matovič sa posmieva Bratislavčanom a uisťuje, že nikoho nebudú nútiť očkovať sa Sputnikom Matovič sa posmieva Bratislavčanom a uisťuje, že nikoho nebudú nútiť očkovať sa Sputnikom 2. marca 2021, 7:53

Ministerstvo zdravotníctva SR už stihlo Sputnik na našom území povoliť na terapeutické použitie. Platnosť sa vzťahuje na obdobie od 1. marca 2021 do 31. augusta 2021. Štát však ponechal zodpovednosť za očkovanie neregistrovaným Sputnikom na lekároch, ktorí ho pacientom budú podávať.

Domov
Zdieľať
Diskusia