Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2021 o 7:53
Čas čítania 1:00
Daniel Mikolášik

Matovič sa posmieva Bratislavčanom a uisťuje, že nikoho nebudú nútiť očkovať sa Sputnikom

NEWS IGOR MATOVIČ SPUTNIK SPUTNIK V
Uložiť Uložené

Podľa premiéra je Sputnik kvalitná vakcína, ktorá nám pomôže zachrániť tisícky ľudských životov.

„Dva milióny vakcín pomôžu zaočkovať milión ľudí na Slovensku. V priebehu nasledujúcich dvoch mesiacov nám príde milión vakcín podľa zmluvy, to znamená pre pol milióna ľudí. Potom následne v máji a júni ďalší milión vakcín pre ďalšieho pol milióna ľudí,“ povedal včera na letisku v Košiciach premiér Igor Matovič s tým, že verí, že ruská strana dodrží termíny aj množstvá.

Odporúčané
Vakcíny z iných štátov Matovič na letisku nevítal. Premiéra za Sputnik kritizujú vlastní, no chvália ho Fico s Dankom Vakcíny z iných štátov Matovič na letisku nevítal. Premiéra za Sputnik kritizujú vlastní, no chvália ho Fico s Dankom 1. marca 2021 o 19:31

V podvečerných hodinách totiž na Slovensku pristálo nákladné lietadlo, ktoré z Moskvy prinieslo prvé dávky ruskej vakcíny Sputnik V. Igora Matoviča však mnohí kritizujú za to, že vakcínu nakúpil tajne a verejnosti predstavil ako prekvapenie. Ani koalícia sa dokonca o nákupe nevedela dohodnúť.

Európska lieková agentúra tvrdí, že ruská strana o registráciu Sputnika stále nepožiadala. Na kritiku verejnosti však premiér Igor Matovič reagoval opäť svojsky. „Ako prebrať bratislavskú kaviareň v karanténe z letargie? Kúpiť bez ich láskavého dovolenia Sputnika,“ napísal na sociálnej sieti.

Vo večerných hodinách ešte informoval o ďalšom nákladnom lietadle so Sputnikom smerujúcom z Moskvy na Slovensko. V závere sa poďakoval tým, ktorí jeho rozhodnutie chápu, a ostatných uistil, že ruská vakcína bude dobrovoľná. 

„Ďakujem Vám, ktorí chápete rozhodnutie zabezpečiť pre ľudí okrem už nedostatočného množstva kontrahovaných vakcín cez Európsku komisiu aj ruskú vakcínu Sputnik V. Ide o kvalitnú vakcínu, ktorá nám pomôže zachrániť tisícky ľudských životov,“ napísal na Facebooku.

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024 o 18:00

„Vás, ktorí tento krok odsudzujete, prosím o pohľad z druhej strany = Vás nikto nebude nútiť sa Sputnikom očkovať, a keď sa ním niekto iný očkovať rozhodne, buďte radi = každý zaočkovaný sa počíta, lebo zvyšuje kolektívnu imunitu = znižuje riziko, že Vy niekedy na Covid-19 ochoriete,“ uzavrel.

Domov
Zdieľať
Diskusia