Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2021, 15:41
Čas čítania 0:49
Adam Novosad

„Nechcem ešte zomrieť.“ Autentický dokument z nemocnice v Dunajskej Strede ukazuje zúfalstvo a vytrvalosť zdravotníkov v pandémii

NEWS NEMOCNICA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Dokument z nemocnice v Dunajskej Strede umožňuje bežnému človek nahliadnuť do boja proti pandémii.

Dunajskostredský okres sa na prelome januára a februára stal jedným z najhoršie postihnutých regiónov Slovenska. Koronavírus v ňom vyčíňa a zabíja desiatky ľudí, situácia sa nezlepšuje a lekári sú na pokraji svojich síl.

Veľavravne znejú štatistiky, podľa ktorých od októbra 2020 do polovice februára 2021 v nemocnici v Dunajskej Strede liečili 757 pacientov s ochorením Covid-19, ale tretina z nich neprežila.

Odporúčané
Analytik reaguje na uniknuté opatrenia: Samotestovanie doma môže byť nebezpečné, ľuďom dáme priepustku správať sa nezodpovedne Analytik reaguje na uniknuté opatrenia: Samotestovanie doma môže byť nebezpečné, ľuďom dáme priepustku správať sa nezodpovedne 27. februára 2021, 14:30

Slovensko-maďarský magazín Paraméter preto vzal kameru, aby natočil, ako vyzerá realita v dunajskostredskej nemocnici. Nemocnicou kameru sprevádzal anesteziológ a lekár intenzívnej terapie Balázs Laczkó, ktorý absolvuje často 24 či 48-hodinové služby, pretože nemocnica je na personálnej hranici zvládania situácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia