Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2021, 12:49
Čas čítania 0:41
Jakub Paulík

VIDEO: Slováci natočili v Tatrách obrovskú lavínu. „To je masaker, ty kokos,“ neskrýval emócie kameraman

VIDEO: Slováci natočili v Tatrách obrovskú lavínu. „To je masaker, ty kokos,“ neskrýval emócie kameraman
Zdroj: Pixabay
ZAUJÍMAVOSTI LAVÍNA
Uložiť Uložené

Niečo takého nevidíš každý deň.

Košickému skialpinistovi Radoslavovi sa začiatkom týždňa podarilo natočiť v oblasti Slavkovského štítu úchvatné zábery lavíny. S videom sa podelil vo facebookovej skupine Srdcom turista

K lavíne sme sa priblížili, až keď sa jej rýchlosť ustálila a mali sme to pod kontrolou,“ napísal na sociálnej sieti. „Masaker! Brutus! Ešte stále si myslíš, že vieš utiecť? Ku**a, to je masaker, ty kokos, nenormálna energia,“ nechal sa počuť nadšený Slovák pri natáčaní videa.

Košičana Radoslava vyspovedala TV JOJ, ktorej prezradil, že pri spozorovaní lavíny sa stiahli, aby neohrozili svoje životy. „Vám tá príroda ukáže, že akí sme malí. Lebo také veci, keď vidíte, tak to je za odmenu niečo také zažiť, ale strach som nemal,“ vyjadril sa.

Radoslavovi a jeho kamarátovi, s ktorým lavínu pozoroval, nešlo však iba o to, aby nakrútili adrenalínový zážitok. Keď sa postup lavíny zastavil, ihneď sa išli pozrieť, či niekoho so sebou nestiahla.

Natáčali to z bezpečnej vzdialenosti, a potom ešte išli pozrieť, či tam niekto nie je, takže sa zachovali veľmi zodpovedne,“ povedal pre TV JOJ Marek Biskupič zo Strediska lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby.

Odporúčané
Tvoja rodina dostane vyše 340 000 €, ak zomrieš následkom vakcíny proti ochoreniu Covid-19, sľubuje japonská vláda Tvoja rodina dostane vyše 340 000 €, ak zomrieš následkom vakcíny proti ochoreniu Covid-19, sľubuje japonská vláda 25. februára 2021, 8:40
Domov
Zdieľať
Diskusia