Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2021, 16:54
Čas čítania 0:30
Daniel Mikolášik

Slovensko kvôli nedostatku vakcín pozastavuje očkovanie. Týždeň sa bude podávať len druhá dávka

NEWS OČKOVANIE SLOVENSKO VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Prvou dávkou sa zatiaľ očkovať nebude.

Očkovanie na Slovensku sa na týždeň pozastavuje. Nemáme totiž dostatok vakcín, informuje Denník N s odvolaním na ministerstvo zdravotníctva. Nemocnice dovtedy budú podávať len druhú dávku vakcíny.

Pozastavenie sa však netýka domovov sociálnych služieb ani učiteľov do 55 rokov, ktorí sa očkujú vakcínou od AstraZeneca. Očkovanie tým nezakazujú, ide len o pozastavenie termínov pre verejnosť, ktorej zatiaľ nepodávali žiadnu vakcinačnú látku, hovorí rezort.

Odporúčané
Je vakcína Sputnik V bezpečná? Rusko nehovorilo pravdu, nezverejnilo kompletné dáta z výskumu a zrejme jej nemá dosť ani pre seba Je vakcína Sputnik V bezpečná? Rusko nehovorilo pravdu, nezverejnilo kompletné dáta z výskumu a zrejme jej nemá dosť ani pre seba 17. februára 2021, 16:30

„Tento postup sme nastavili v dôsledku množstva vakcín, ktoré sú v tejto chvíli na Slovensku k dispozícii,“ uviedla v stanovisku Jana Pôbišová z komunikačného oddelenia ministerstva zdravotníctva.

„Na najbližší víkend sme v spolupráci s ministerstvom školstva a podľa kapacít vakcinačných centier pripravili 27-tisíc termínov,“ dodala Pôbišová. Doposiaľ sa na Slovensku prvou dávkou zaočkovalo už 280 503 ľudí, pričom 5 194 pribudlo len za včera. Druhú dávku zatiaľ podali 101 929 osobám, z toho 6 420 za posledných 24 hodín.

Domov
Zdieľať
Diskusia