Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2021, 11:33
Čas čítania 1:22
Viktor Kniš

Prečo je Haščák na slobode? Súd v kauze Gorila nemá problém s pokynmi Kováčika ani nahrávkou Kočner-Trnka

NEWS DOBROSLAV TRNKA DUŠAN KOVÁČIK JAROSLAV HAŠČÁK MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Najbohatšieho Slováka Jaroslava Haščáka prepustili z väzby kvôli nedostatoku dôkazov. Najvyšší súd vyjadril množstvo pochybností pri skutočnostiach, ktoré konštatovali vyšetrovatelia a prokurátor.

Najvyšší súd neuznal väzobné dôvody oligarchu Jaroslava Haščáka a prepustil ho na slobodu. Bývalého šéfa Penty obvinili kvôli obchodovaniu s kópiou nahrávky Gorila. Vyšetrovateľ si myslí, že ju mal finančník od bývalého šéfa kontrarozviedky SIS Ľubomíra Arpáša kúpiť v rámci série podvodných transakcií za necelých 200-tisíc eur v rokoch 2006 a 2007. 

Odporúčané
Podľa súdu by Haščák mohol cez médiá ovplyvňovať verejnú mienku. Útek nehrozí napriek tomu, že je veľmi bohatý Podľa súdu by Haščák mohol cez médiá ovplyvňovať verejnú mienku. Útek nehrozí napriek tomu, že je veľmi bohatý 14. decembra 2020, 18:28

Nie sú dôkazy

Senát Najvyššieho súdu v zložení Pavol Farkaš, Martina Zeleňaková a Alena Šišková v súčasnosti nevidí „žiaden zákonný, procesným spôsobom získaný dôkaz, ktorý by dôvodnosti trestného stíhania pre trestný čin podplácania nasvedčoval“.

Séria kontraktov medzi spoločnosťami Haščáka a bývalého pracovníka Slovenskej informačnej služby je síce podľa Najvyššieho súdu neštandardná, senátu však chýbali ďalšie podklady. Haščák aj Arpáš tvrdia, že Penta potrebovala zdravotnícke analýzy, tie však podľa vyšetrovateľa nemali reálne opodstatnenie a ani sa nikdy nenašli.

Domov
Zdieľať
Diskusia