Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2021, 9:16
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

Poslanec OĽaNO hlasoval s kotlebovcami, dostal 3-mesačný trest. Chcel na vlastnú päsť obmedziť interrupcie.

NEWS OĽANO
Uložiť Uložené

Poslanec hlasoval za návrhy ĽSNS obmedzujúce interrupcie.

Poslanec Národnej rady (NR) SR za OĽANO Martin Čepček nemôže dočasne chodiť na zasadnutia poslaneckého klubu hnutia.

Na tri mesiace tiež prišiel o výhody, na ktoré mal ako člen klubu nárok. Nebude mať k dispozícii právny a mediálny tím. TASR o tom informoval predseda klubu Michal Šipoš. Dôvodom je jeho opakované hlasovanie v pléne spolu s poslancami ĽSNS.


„Keďže sa medzi Martinom a ostatnými poslancami naštrbila dôvera, je to v tejto chvíli, myslím, pochopiteľný, ale nie nezvratný krok. Ak bude pripravený ďalej tímovo spolupracovať, o tri mesiace má dvere otvorené," skonštatoval Šipoš. Doplnil, že opakované hlasovania s poslancami ĽSNS sú ťažko zlúčiteľné s hodnotami OĽANO.

Odporúčané
Minister vnútra Mikulec: Ak sa Slováci nezačnú správať zodpovedne, na rad príde povinná štátna karanténa (Rozhovor) Minister vnútra Mikulec: Ak sa Slováci nezačnú správať zodpovedne, na rad príde povinná štátna karanténa (Rozhovor) 11. februára 2021, 17:48


Čepček na otázky zatiaľ nereagoval. Pred časom uviedol, že jeho voliči od neho očakávajú úprimné a odvážne presadzovanie kresťanských hodnôt do zákonov. Nedávno už po druhýkrát podal do parlamentu návrh novely, ktorou by sa obmedzil prístup k potratom. Šipoš vtedy povedal, že Čepček o tom vopred neinformoval kolegov v klube ani členov koaličnej rady.


Poslanec hlasoval za návrhy ĽSNS obmedzujúce interrupcie. Koncom decembra 2020 zase v pléne nepodporil koaličné návrhy - novelu Ústavy SR, ktorá súvisela s reformou justície, ani novelu ústavného zákona o bezpečnosti štátu, ktorou sa umožnilo vláde predlžovať núdzový stav.

čepček
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia