Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. februára 2021, 19:01
Čas čítania 0:44
Jakub Paulík

Kočner si vo väzení „obľúbil“ umývanie ciel. Podľa jeho advokáta ich vyčistil už niekoľko

ZAUJÍMAVOSTI MARIAN KOČNER VÄZENIE
Uložiť Uložené

S rodinou sa stretáva raz za mesiac.

Marek Para, advokát odsúdeného podnikateľa Mariana Kočnera, sa rozpovedal o jeho živote vo väzení, počas ktorého sa okrem iného venuje upratovaniu ciel. Nedávno Kočnera presunuli do eskortnej cely, ktorá „bola znečistená pľuvancami a zvratkami“, povedal advokát pre SME, a tak si ju chcel Kočner vyčistiť. Podľa advokáta už stihol umyť 4 až 5 ciel.

S rodinou sa môže Kočner stretávať maximálne raz za mesiac. Komunikácia prebieha cez sklo a nie viac ako 2 hodiny. Para tvrdí, že sa Kočner správa slušne, k dozorcom je vraj „ústretový“ a nemá problém fyzicky pracovať, no v podmienkach našich väzníc je to však vraj problém.

Odporúčané
Robert Fico nevie vysvetliť, kde spí a priznal stretnutia s N. Bödörom. Toto je 10 fatálnych chýb a toxických kontaktov šéfa Smeru Robert Fico nevie vysvetliť, kde spí a priznal stretnutia s N. Bödörom. Toto je 10 fatálnych chýb a toxických kontaktov šéfa Smeru 5. februára 2021, 14:30

Keďže je odsúdený na trest s najvyšším stupňom stráženia, pracovať môže iba vo svojej cele alebo vo väznici. Práca mimo väzenie je vylúčená. Kočner pritom už na súde spomínal svoju ochotu fyzicky pracovať.

Podmienkou však bolo, aby na neho pri práci dozerali 2 zamestnanci. Odsúdený podnikateľ to však považoval za stratu ich pracovného času, a tak takúto pracovnú činnosť odmietol, informuje SME.

Mariana Kočnera odsúdil Najvyšší súd za falšovanie zmeniek na 19 rokov. Okrem toho je obvinený i obžalovaný v niekoľkých ďalších kauzách, vrátane prípadu vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Domov
Zdieľať
Diskusia