Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2021, 8:47
Čas čítania 1:06
Adam Novosad

Situácia je kritická: Pohrebníctva nemajú dosť ľudí ani rakiev, musia objednávať chladiace prívesy

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovenské pohrebníctva čelia obrovskému náporu pohrebov vplyvom pandémie koronavírusu.

Epidemiologická situácia na Slovensku sa za posledné týždne zhoršila natoľko, že pohrebníctva nestíhajú spracovať telá obetí pandémie. Na zúfalý stav upozornil predseda Slovenskej asociácie pohrebných a kremačných služieb Ladislav Stríž, podľa ktorého nielenže činnosť pohrebníctiev ohrozuje karanténa zamestnancov z dôvodu koronavírusu či kontaktu s pozitívnym človekom, ale škrt cez rozpočet narobil firmám aj nedostatok dostupných rakiev.

Jedným z riešení je podľa Stríža vzájomná pomoc medzi pohrebníctvami. „Musíme nájsť nejaké riešenie, aby pohrebné služby nevypadli z procesu. Zatiaľ hovoríme o jednotkách zamestnancov v karanténe, ale vzhľadom na to, že vírus sa rýchlo šíri, kritická situácia môže nastať kedykoľvek,“ skonštatoval.

Odporúčané
Matovič vybuchol v reakcii na kritiku plošného testovania. Tancujete na hroboch ľudí, tak nám tie vakcíny sami vyrobte Matovič vybuchol v reakcii na kritiku plošného testovania. Tancujete na hroboch ľudí, tak nám tie vakcíny sami vyrobte 13. januára 2021, 12:00

Ak by aj pohrebníctva zvažovali prijímanie nových zamestnancov ako dočasné riešenie aktuálnej krízy, podľa Stríža by nepochodili. Ľudia o prácu nemajú záujem zo strachu, ale zamestnanie v pohrebníctve si vyžaduje aj určité znalosti, keďže ide o technickú a odbornú prácu. V mestách a obciach by podľa neho mohli pomôcť pracovníci, ktorí vykonávajú verejnoprospešné práce.

Domov
Zdieľať
Diskusia