Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2021, 12:00
Čas čítania 1:00
Adam Novosad

Matovič vybuchol v reakcii na kritiku plošného testovania. Tancujete na hroboch ľudí, tak nám tie vakcíny sami vyrobte

NEWS IGOR MATOVIČ SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Predseda vlády rázne zareagoval na kritiku vedeckej obce, ktorej sa plošné testovanie nepozdáva.

Igor Matovič rázne vystúpil proti kritike vedcov, ktorým sa nápad s plošným testovaním celého Slovenska nepozdáva. Za krátku chvíľu pred začiatkom rokovania vlády znovu vynadal svojmu ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi, ktorý sa rovnako postavil proti plošnému testovaniu, ale Matovič si nedával servítku pred ústa, ani keď prišla reč na epidemiológov či virológov, upozorňuje Denník N.

Odporúčané
Vedci kritizujú Matovičove plošné testovanie. Máme tu infekčnejší variant vírusu, akémukoľvek stretávaniu musíme zabrániť Vedci kritizujú Matovičove plošné testovanie. Máme tu infekčnejší variant vírusu, akémukoľvek stretávaniu musíme zabrániť 13. januára 2021, 8:02

Kritiku vedcov odmietol prijať. Zatiaľ čo vedecká obec vyzýva premiéra, aby Slovensko čo najskôr začalo s masívnym očkovaním, ten o tom nechce ani počuť. Vyhlásil, že sa vedci zaplietli do politických hier a namiesto odborných názorov ponúkajú len politikárčenie. Ba čo viac, odkázal im, že takýmto prístupom k plošnému testovaniu tancujú na hroboch ľudí.

Tancujete na hroboch ľudí, tak nám tie vakcíny vyrobte. Matovič vybuchol v reakcii na kritiku plošného testovania od vedcov
Zdroj: TASR

Matovič si nevie predstaviť, ako by sme mali začať s masívnym očkovaním, keď máme momentálne k dispozícii vakcíny len pre pár percent ľudí. „My budeme mať zaočkovanú jednu tretinu, keď všetko dobre klapne a dodajú nám očkovacie látky, možno niekedy v júni,“ načrtol predseda vlády scenár očkovania na nasledujúce mesiace.

Slovensko je podľa premiéra jedno veľké ohnisko, lebo nám momentálne zomiera v prepočte na 1 milión obyvateľov najviac ľudí na celom svete. Nevidí preto dôvod, prečo by sme mali plošne testovať len jednotlivé regióny. „My žijeme v ilúzii, že máme na výber. Nemáme na výber,“ dodal.

Odporúčané
Na Slovensku zomiera na Covid-19 najviac ľudí na svete na 1 milión obyvateľov, varuje lekár Visolajský Na Slovensku zomiera na Covid-19 najviac ľudí na svete na 1 milión obyvateľov, varuje lekár Visolajský 13. januára 2021, 11:11

Znovu spomenul plošné testovanie na Orave, ktoré na jeseň pomohlo stabilizovať situáciu v regióne. Takto by to podľa neho malo vyzerať na celom Slovensku, lenže podľa jeho vlastných slov momentálne iba hlupáci hlásajú, že treba masívne očkovať namiesto masívneho testovania.

Vedcom napokon odkázal, že keď sú takí odborníci, nech Slovensku potrebné vakcíny sami vyrobia. Potom vraj krajinu preočkujeme za tri dni.

Domov
Zdieľať
Diskusia