Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2020, 13:23
Čas čítania 0:36
Miriam Rumanková

Rakúska polícia zatkla ďalších dvoch podozrivých z teroristického útoku vo Viedni zo začiatku novembra

NEWS VIEDEŇ
Uložiť Uložené

Genetický materiál jedného zo zadržaných sa našiel na zbrani.

Začiatkom novembra zabili džihádisti vo Viesni 4 ľudí. Rakúšania teraz zatkli ďalších dvoch podozrivých afganského pôvodu, ktorí by mohli byť za útok zodpovední. DNA jedného muža vyšetrovatelia našli priamo na zbrani, ktorú pri útoku použili. V súvislosti s touto udalosťou polícia zadržala už 15 ľudí, informuje o tom TV Markíza.

Paľbu v novembri spustil 20-ročný muž, ktorého rakúske úrady označili za islamského teroristu. Polícia ho zastrelila. Vyšetrovanie siaha aj do Nemecka a Švajčiarska, pretože polícia má podozrenie, že útočníkove väzby pokračujú až tam.

Odporúčané
Videá z teroristického útoku vo Viedni: počuť streľbu a zrejme aj hlas páchateľov Videá z teroristického útoku vo Viedni: počuť streľbu a zrejme aj hlas páchateľov 2. novembra 2020, 23:42

V pondelok 2. novembra okolo ôsmej večer zaútočili teroristi vo Viedni na viacerých miestach. Strieľali v 6 oblastiach – Salzgries, Schwedenplatz, Graben, Fleischmarkt, Bauernmarkt a Morzinplatz. 

Útok vo Viedni mal byť odozvou na účasť Rakúska v medzinárodnej koalícii, ktorá bojovala proti Islamskému štátu. Na svojom webe to uviedla spoločnosť SITE Intelligence Group, ktorá sleduje aktivity džihádistov. Vychádzali z vyjadrenia jedného z útočníkov.

Domov
Zdieľať
Diskusia