Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2020, 23:42
Čas čítania 1:21
Tímea Krauszová

Videá z teroristického útoku vo Viedni: počuť streľbu a zrejme aj hlas páchateľov

NEWS
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Policajná akcia stále pokračuje. Páchateľov lapajú už takmer 4 hodiny.

V pondelok 2. novembra okolo ôsmej večer došlo vo Viedni k teroristickému útoku na viacerých miestach. Polícia potvrdila, že sa strieľalo na šiestich rôznych miestach.

V čase písania článku nie je počet obetí a zranených finálny, niektoré zdroje hovoria až o 15 hospitalizovaných, vrátane niekoľkých policajtov.

Polícia zatiaľ potvrdila smrť jedného z civilistov a niekoľko vážne zranených ľudí. Pri policajnom zásahu zomrel aj jeden z útočníkov, ďalší boli ešte pred polnocou stále na úteku.

Odporúčané
Aktualizované: Vo Viedni došlo k teroristickému útoku, hlásia viacerých mŕtvych a ťažko zranených Aktualizované: Vo Viedni došlo k teroristickému útoku, hlásia viacerých mŕtvych a ťažko zranených 2. novembra 2020, 21:06

Rozsiahla policajná akcia dlho do noci, vláda už aktivizovala aj vojakov

Policajti zasahovali vo Viedni celé hodiny. Špeciálne jednotky stále pátrajú po útočníkoch, ktorí strieľali v blízkosti synagógy na Seitenstettengasse. Odkiaľ pochádza jedno z prvých a doteraz aj najčastejšie zdieľaných videí na sociálnej sieti Twitter. Okrem výstrelov na videu počuť aj výkriky, hlas možno patrí páchateľovi.

Prvotné správy hovoria aj o útoku v reštaurácii v blízkosti synagógy. Zatiaľ tieto špekulácie polícia nepotvrdila.

Niektoré videá zachytávajú aj priamo streľbu, či vystrašených ľudí v podnikoch v centre, kde k útokom došlo. V Rakúsku zajtra začína lockdown, mesto bolo teda plné ľudí, ktorí si chceli vychutnať poslednú možnosť na socializáciu, výstavu či pivko s priateľmi na dlhšiu dobu.

Na ďalšom videu je vidieť zrejme prestrelku medzi policajtom a jedným z útočníkov. Polícia zatiaľ nepotvrdila straty spomedzi vlastných radov.

Domov
Zdieľať
Diskusia