Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2020, 10:44
Čas čítania 1:00
Adam Novosad

Továreň na iPhony zničili a vyrabovali nahnevaní zamestnanci, sporili sa s vedením o mzdy. Spôsobili škodu za milióny eur

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

V továrni pri indickom meste Bangalúr vypukla vzbura, ktorá vyústila do rabovania.

Viac ako sto zamestnancov továrne, kde vyrábajú súčiastky pre smartfóny iPhone spoločnosti Apple, sa vzbúrilo a zničilo veľkú časť fabriky, upozorňuje BBC.

Nahnevaní pracovníci v indickom meste Bangalúr tvrdia, že im zamestnávateľ – subdodávateľská firma Winstron Infocomm nevyplatila plnú mzdu za posledné štyri mesiace. Namiesto toho vraj zamestnancov nútili, aby v práci zostávali počas nadčasov, aj keď výplaty v sľúbenej výške stále neprichádzali.

Odporúčané
Pavla Ruska zadržala polícia, uplynulú noc už strávil v cele. Súd neuveril jeho historke o poliatí kyselinou Pavla Ruska zadržala polícia, uplynulú noc už strávil v cele. Súd neuveril jeho historke o poliatí kyselinou 16. decembra 2020, 7:17

Násilnosti mali vypuknúť vo chvíli, keď z nočnej smeny vo fabrike odchádzalo približne 2-tisíc zamestnancov. V tom čase v nich vykypela žlč a namiesto bezproblémového odchodu z práce začali rabovať nielen fabriku, ale najmä kancelárie stredného a vyššieho manažmentu.

Domov
Zdieľať
Diskusia