Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2020, 7:17
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

Pavla Ruska zadržala polícia, uplynulú noc už strávil v cele. Súd neuveril jeho historke o poliatí kyselinou

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

O väzbe pre Pavla Ruska bude Najvyšší súd rozhodovať od 11:00.

Verejnosť v priebehu utorka a stredy očakávala definitívne rozhodnutie Najvyššieho súdu v kauze zmenky, kde Pavol Rusko aj Marian Kočner dostali zatiaľ neprávoplatný trest po 19 rokov väzenia. 

Pavol Rusko však súd pred začatím pojednávania informoval, že si bol v pondelok večer zabehať, keď ho vraj neznámy páchateľ polial neznámou tekutinou. Súd nechal skutočnosť preveriť, či si Rusko náhodou nevymýšľa, informovali TV Noviny.

Odporúčané
Zúfalý youtuber Jake Paul ponúka Conorovi McGregorovi 50 miliónov, keď sa s ním pobije. Vo videu ho hrubo dourážal Zúfalý youtuber Jake Paul ponúka Conorovi McGregorovi 50 miliónov, keď sa s ním pobije. Vo videu ho hrubo dourážal 15. decembra 2020, 16:09

Netrvalo dlho, kým súd prišiel na to, že aj tentokrát ide v prípade Pavla Ruska o výhovorku. Rusko preto uplynulú noc strávil vo väzení, keď ho na základe príkazu súdu zadržala polícia. Nepomohla mu ani PN-ka, ktorú mu vystavil kontroverzný všeobecný lekár Peter Lipták vystupujúci na protestoch proti opatreniam vlády v čase pandémie.

Od 11:00 bude dnes ráno Najvyšší súd rozhodovať, či si Pavol Rusko počká na právoplatný verdikt v kauze zmenky priamo vo väzbe. V utorok ráno pritom Rusko súdu oznámil, že po poliatí kyselinou sa pojednávania nemôžu zúčastniť, pretože ma poškodené dýchacie cesty a v takomto vážnom zdravotnom stave sa na súde nemôže zúčastniť.

Rozsudok v kauze zmenky sa tak očakáva 12. a 13. januára budúceho roku. Ak dnes Najvyšší súd Pavla Ruska vezme do väzby, spolu s Marianom Kočnerom ho policajti predvedú na pojednávanie priamo z nej, a tak už o výhovorkách nebude môcť byť žiadna reč.

Domov
Zdieľať
Diskusia