Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2020, 9:42
Čas čítania 0:52
Daniel Mikolášik

Od dnes sa sprísňujú podmienky pre lyžiarske strediská. Čo potrebuješ, ak ideš do hotela, na vlek či lanovku?

NEWS OPATRENIA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Návštevníci budú musieť mať negatívny test na koronavírus nie starší ako 72 hodín.

Od pondelka sa sprísnili podmienky pre hotely, vleky a lanovky. Od návštevníkov sa vyžaduje negatívny test na ochorenie COVID-19. Zmeny priniesla vyhláška Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.


Návštevníci stredísk nad desať rokov potrebujú negatívny PCR alebo antigénový test nie starší ako 72 hodín, v lanovkovej kabínke môže byť len jedna osoba, prípadne členovia jednej domácnosti.

Odporúčané
Lyžiarske stredisko Borisa Kollára otvára aj napriek vyhláseniu ministra dopravy, že majú byť zatvorené aspoň do januára Lyžiarske stredisko Borisa Kollára otvára aj napriek vyhláseniu ministra dopravy, že majú byť zatvorené aspoň do januára 3. decembra 2020, 21:24

Návštevníci hotelov musia mať takisto negatívne testy, zároveň nie je umožnené stravovanie v spoločných priestoroch. Prevádzkovatelia tiež musia vo zvýšenej miere zabezpečiť čistotu, upratovanie a dezinfekciu priestorov.


Slovensko je podľa ministra dopravy Andreja Doležala (nominant Sme rodina) jedinou krajinou, ktorá povoľuje zimné strediská a hotely iba s testom. To, aby na lanovke boli len ľudia s negatívnym testom, je podľa neho na zodpovednosti strediska. Dúfa, že pomoc cestovnému ruchu sa zrealizuje ešte tento rok.

Domov
Zdieľať
Diskusia