Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2020, 7:48
Čas čítania 1:09
Marián Mauik Biel

Samsung Galaxy S21 nebude mať v balení nabíjačku ani slúchadlá

TECH APPLE SAMSUNG
Uložiť Uložené

Uniknuté dáta brazílskeho operátora potvrdili, že Samsung sa predsa len inšpiroval Applom.

Po lete sa začalo šepkať o tom, že prichádzajúci iPhone 12 nebude mať v balení adaptér a ani slúchadlá. Neskôr sa ukázalo, že je tomu naozaj tak.

Apple to odôvodňuje tým, že tisíce adaptérov končí v odpade a menšie balenie mobilu znamená menej kamiónov. Čiže to má mať vplyv na ekológiu. Pár konkurentov sa im za to vysmievalo. Teraz menia názor. Minimálne Samsung.

Odporúčané
Galaxy S21 príde už v januári. Samsung sa poponáhľal kvôli Applu aj Huawei Galaxy S21 príde už v januári. Samsung sa poponáhľal kvôli Applu aj Huawei 1. decembra 2020, 12:23

Je pravdou, že rozhodnutie Applu nepribaliť adaptér, je otázne. Hlavne, ak pribalený kábel má koncovku USB-C. Takže starý adaptér od iPhonu môžu použiť len majitelia modelov iPhone 11, nie starších.

Tak či onak, v tej dobe sa začalo v zákulisí šepkať o tom, že rovnakú filozofiu nasadí aj Samsung. Mnohí tomu neverili, lebo sa tomuto kroku kórejská firma na sociálnych sieťach posmievala. Hoci je faktom, že to bol facebookový účet ich karibskej pobočky a nie centrály.

Teraz sa ukázalo, že rad Galaxy S21 ozaj nebude mať v balení žiadnu nabíjačku a ani slúchadlá, píše GSM Arena

Samsung si uťahuje z Applu
Samsung si uťahuje z Applu Zdroj: Android Authority

Odhalili to uniknuté údaje brazílskeho operátora Anatel. Vyslovene sa v nich uvádza, že tieto doplnky nebudú súčasťou balenia. Je síce možné, že na iných trhoch môže byť balenie odlišné. Ale je minimálna šanca, že by Samsung napríklad na európskom trhu svoju ekologickú filozofiu zavrhol.

Anatel prezradil, že Galaxy S21 nemá nabíjačku v balení
Anatel prezradil, že Galaxy S21 nemá nabíjačku v balení Zdroj: GSM Arena

Samsung bude pravdepodobne tento krok tiež smerovať na znižovanie odpadu, často tiež k novinkám pribaľuje aj niektoré z jeho bezdrôtových slúchadiel. Minimálne pri predobjednávkach.

Nie je to prvýkrát, kedy si Samsung uťahoval z Applu. V niektorých veciach americkú firmu nakoniec nasledoval. Napríklad v odstránení 3,5 mm jack konektora. V iných parametroch však má doteraz prevahu, či už je to jemnosť displejov alebo v kapacite batérie a podobne.

Xiaomi si uťahuje z Applu
Xiaomi si uťahuje z Applu Zdroj: Android authority

Samsung nie je jediný, kto si uťahoval z odstránenia adaptéra z balenia. Podpichovaniu neodolala ani spoločnosť Xiaomi. Tam ale balenie bez nabíjačky tak skoro nehrozí. Xiaomi je často priekopníkom v posúvaní rýchlosti nabíjania. Nepribaliť ich extra rýchlu nabíjačku by bolo už úplne nepochopiteľné. 

Domov
Zdieľať
Diskusia