Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2020, 12:23
Čas čítania 2:54
Marián Mauik Biel

Galaxy S21 príde už v januári. Samsung sa poponáhľal kvôli Applu aj Huawei

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Unikli kompletné parametre aj dizajn. Môžeš očakávať viaceré veľké zmeny

S uniknutými informáciami ohľadom vlajkovej lode od Samsungu sa posledné dni roztrhlo vrece. Dôvodom je aj jedna neoficiálnych informácií – premiéra Galaxy S21 je naplánovaná už na január 2021. Samsung príde s viacerými zmenami, ktoré sa môžu dotknúť aj fanúšikov série Galaxy Note.

Odporúčané
iPhone 12 Pro Max: Pre tých, ktorí chcú mať istotu (recenzia) iPhone 12 Pro Max: Pre tých, ktorí chcú mať istotu (recenzia) 23. novembra 2020, 9:30

Skorší dátum predstavenia nových Galaxy smartfónov prezradili Indovia. Unikli údaje od tamojšieho telekomunikačného regulátora BIS, ktorý už v novembri registroval zariadenie s identifikátorom SM-G991B. To by malo mať podľa doterajších záznamov označenie modelu Galaxy S21. Vlani tento regulátor do svojich zoznamov zapísal modely S20 až v decembri a premiéru mali začiatkom februára. Takže sa dá dedukovať, že Galaxy S21 bude mať premiéru už začiatkom januára 2021.

Toto malé poponáhľanie sa dáva z marketingového hľadiska význam.  Samsung má zlaté obdobie, pretože jeho nedávny úhlavný konkurent – Huawei – to má pre zákaz z USA na svetových troch komplikovanejšie. Ako však bude postupovať nový prezident nie je isté. Preto sa pravdepodobne snažia vyťažiť z tejto situácie čo najviac.

Tiež sa tým pripravujú na nového veľkého konkurenta – Xiaomi. Aj tejto značke sa ústup Huawei ukázal na číslach a na viacerých trhoch sa stali druhou či dokonca prvou najpredávanejšou značkou. Šepká sa, že aj Xiaomi má svoju vlajkovú loď predstaviť už v prvých týždňoch budúceho roka.

Odporúčané
Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko 18. januára 2024, 14:30

Druhým dôvodom posunutia termínu je Apple. Samsung chce záujemcovi o prémiový smartfón stále ponúkať niečo nové. A súčasne odvádzať pozornosť od čerstvých iPhonov 12. Mesiac pred ich premiérou ukázal Galaxy Note 20 a približne dva mesiace po nich zas ukáže Galaxy S21. Samozrejme s novými funkciami a výkonnejšími parametrami, takže séria iPhone 12 bude psychologicky vyzerať už na jar zastarane.

Ak by sme mali zosumarizovať doterajšie informácie o rade Galaxy S21, tak revolúciu netreba očakávať. Znova to bude trojica noviniek, až na nový procesor podobné parametre ako vlani a dizajn len trochu upravený. Galaxy S21 má mať 6,2-palcový a S21 Plus zas 6,7-palcový plochý displej s WQHD rozlíšením. Podporovať budú aj 120 Hz obnovovaciu frekvenciu, ale len pri znížení na Full HD rozlíšenie.

Domov
Zdieľať
Diskusia