Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2020, 9:43
Čas čítania 1:06
Tímea Krauszová

Obama, Bush a Clinton sa nechajú pred kamerami očkovať proti koronavírusu, aby dokázali, že je to bezpečné

NEWS BARACK OBAMA OČKOVANIE VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Bývalí americkí prezidenti sa chcú spojiť a podporiť kampaň za vakcíny proti koronavírusu.

Bývalí prezidenti Spojených štátov amerických  Barack Obama, George W. Bush a Bill Clinton sa dobrovoľne nechajú zaočkovať proti koronavírusu. Dúfajú, že videom povzbudia Američanov, aby sa vakcíny nebáli. USA ešte stále čakajú, kým tamojšia Správa potravín a liečiv (FDA) očkovanie autorizuje, píše americký portál CNN.

Chcú ľuďom ukázať, že očkovanie je bezpečné a účinné

Bývalí prezidenti USA sa nechajú natočiť počas očkovania. Chcú tak pomôcť americkým vedcom a zdravotníkom, ktorí vytrvalo apelujú na ľudí a prezentujú im fakty o bezpečnosti a účinnosti vakcíny.

Odporúčané
V čom Xbox Series X prekonal PS5 a v čom je zase japonská konzola niekoľkonásobne lepšia? V čom Xbox Series X prekonal PS5 a v čom je zase japonská konzola niekoľkonásobne lepšia? 2. decembra 2020, 14:30

Bushov poradca Freddy Ford pre CNN potvrdil, že sa bývalá hlava štátu spojila s elitnými lekármi: s riaditeľom Národného ústavu pre alergie a nákazlivé choroby Anthonym Faucim a s koordinátorkou koronavírusového štábu Deborah Birx.

Pýtal sa ich, ako by mohol pomôcť pri promovaní vakcíny. „Vakcíny musia byť najskôr prehlásené za bezpečné a podané prioritným skupinám. Potom sa pán Bush postaví do radu na očkovanie a rád to urobí aj pred kamerou,“ povedal Ford.

Obama s Faucim kedysi spolupracoval a tvrdí, že má jeho úplnú dôveru. „Ak mi Anthony Fauci  povie, že vakcína je bezpečná a dokáže mi vytvoriť imunitu voči Covidu, vezmem si ju,“ prehlásil. Dodal, že sa nechá očkovať až potom, čo bude vakcína dostupná pre ľudí, ktorí nie sú v rizikových skupinách, keďže ani on do žiadnej nepatrí.

Zároveň v inom rozhovore povedal, že rozumie ľuďom, ktorí sú voči vakcíne skeptickí. V USA sa zdravotníci obávajú, že najmä menšiny, ktoré pandémia postihla najsilnejšie, sa odmietnu očkovať. Podľa Obamu je z historického hľadiska normálne, že majú Afroameričania svoje pochybnosti. „Faktom však zostáva, že vakcíny sú dôvodom, prečo už nemáme detskú obrnu, prečo kopec detí nezomiera na osýpky či ovčie kiahne, teda na choroby, ktoré kedysi dokázali zničiť celé komunity.“

Domov
Zdieľať
Diskusia